Kako da dosadne kućne poslove učinite zanimljivijim i lakšim?

Možda će vam delovati da je neke kućne obaveze i poslove nemoguće učiniti zanimljivim i lepim, ali već u startu se zavaraavate, jer apsolutno svaki posao može da se učini bar lakšim, ako ne zanimljivim. Na primer, kuvanje ukoliko ne volite, dovoljno je da kupite novo posuđe, neke začinske biljke i već će vas samo privući sebi, toliko da čak postanete i vrhunski kuvari.

Čišćenje ukoliko je redovno, malo po malo, onda nikada neće uzimati mnogo vremena i snage. Ali, jedan kućni posao često pada vrlo teško većini. I ako ste pomislili da je to peglanje, ono to svakako jeste, ali ovog puta mislimo na usisavanje. Retko se može čuti da neko voli da usisava. Potrebno je izdvojiti vreme, ono prilično umara, a usisivači su najčešće kabasti sa kablovima koji se svuda sapliću i moraju da se pomeraju od utičnice do utičnice. Međutim, sve to može da se promeni i to jednostavnim, praktičnim odabirom usisivača koji vam je potreban.

Štapni usisivači

Perfektno rešenje u svakom  trenutku je definitivno štapni usisivač. Kada su se pojavili pre nekoliko godina izazvali su veliku pažnju zbog svojih prednosti kojih je zaista mnogo i koje sve do jedne rešavaju sve one probleme koji se stvaraju sa standardnim usisivačima. Najpre, štapni usisivači su bežični usisivači. Ono šta bežični usisivači poseduju jesu baterije koje se pune, što znači, da tokom rada nisu potrebni nikakvi kablovi, utičnice, već samo pritisak na dugme koji pokreće sistem usisavanja. Neće više imati premeštanja kabla, njegovo obavijanje oko nogu, stolova, stolica, niti uplitanje kada se ostavi da odmorite na trenutak od sređivanja. Ali tu nije kraj, naravno.

Štapni usisivači su prilično mali i mogu se staviti bilo gde, tako da su odlični za manje prostore, kada vam je bitno da uštedite prostor svakim uređajem ili komadom nameštaja. Osim za podove, usisavanje tepiha, štapni usisivači su dobri i za usisavanje nameštaja, a ukoliko imate i nastavke, moći ćete bez problema da usisate i najnepristupačnije ćoškove, prostore ispod nameštaja, između naslanjača i samog kreveta, što dodatno olakšava čišćenje, jer ne morate ništa da pomerate sa svog mesta. Sve su to prednosti koje govore da se ovaj kućni posao i te kako može učiniti lakšim, bržim, a samim tim i ne tako napornim i ozloglašenim.

Usisivači sa posudom

Još jedna vrsta usisivača koja vam može olakšati sređivanje kuće jesu usisivači sa posudom. Svi znamo koliko je mučno čistiti kese usisivača, pa čak i onda kada se koriste jednokratne, papirne kese, njihovo menjanje izazove podizanje velike prašine i onda je potrebno odmah sve ponovo usisavati i čistiti. Usisivači sa posudom su zbog toga odlično rešenje, jer posuda ima običan ili vodeni filter, prašina i otpad koji se usisavaju se skupljaju u njoj, te je nakon usisavanja potrebno samo isprazniti posudu, očistiti je malo i ona je spremna odmah za upotrebu. Nema dizanja prašine, nema prljanja, potrebe da se odmah nakon toga čisti deo gde ste usisivač otvorili, što znači da kao i bežični, tako i usisivači sa posudom čine usisavanje zabavnijim. Veliki izbor usisivača i druge kvalitetne kućne tehnike možete pronaći u prodavnicama ovalšćenog distributera Bosch bele tehnike SM Studio u Beogradu ali i na sajtu ove firme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *