Kako organizovati uspešno venčanje bez glavobolje

Venčanje je divna stvar. Ono je slavlje ljubavi između dve osobe i početak njihove porodice. Ipak, pošto jeste tako divna i pošto sreću ovog događaja treba podetiliti sa prijateljima i rodbinom, postoje određeni izazovi koji se prirodno pojave usled takvih okolnosti.

Postoji niz stvari o kojima treba da razmislite i oko kojih treba da se dogovorite sa svojim partnerom pre nego što uopšte možete da krenete da planirate. Da bi ste znali na šta da obratite pažnju, pročitajte naše predloge!

Planiranje je ključ

Kada god je u pitanju neka velika životna stvar koja traži organizaciju, potrebno je početi na vreme. Npr, isto kao što se za selidbu počinje sa planiranjem mesecima u napred, venčanje takođe zahteva izuzetno predanu pažnju ponekad i godinu dana pre samog događaja. Dakle, početi rano i potruditi se da što više toga bude urađeno što ranije. Ostavljati posao za kasnije nije dobra opcija jer, naravno, nikada ne ide baš sve po planu i uvek ćete se susresti sa nekim neočekivanim problemima. Kada se to desi, želite da imate sve već sređeno, umesto da žonglirate nove probleme i one koje ste preneli. Sa tim u vezi, treba najpre da odlučite kakvo venčanje želite, pa da vidite i šta treba da organizujete shodno tome. Da li je venčanje veliko ili malo? Da li se venčavate u crkvi ili ne? Kakva će biti muzika? Gde će se održavati? Na sva ova pitanja treba pronaći odgovore. Da bi ste to uradili, naravno, morate sagledati vaš budžet i postaviti se po mogućnostima. Za određene poslove najbolje je da se podelite (venčanicu određuje mlada, npr), ali za većinu vi i vaš partner treba da delujete kao jedan da bi pravilno podelili budžet i prioritete.

Kako pronaći pravi restoran

Svakako jedna od najbitnijih stvari koju morate obezbediti je prostor na kojem će se venčanje desiti. To je, u većini slučajeva, restoran. Mnoštvo zanimljivih restorana pruža usluge venčanja, ali morate birati pažljivo. Najpre, u fazi planiranja, treba da odredite broj zvanica i tip venčanja, kao i budžet. Ova tri parametra će vam pomoći u odabiru prostora.  Obavezno obavite razgovor sa menadžmentom restorana i iskažite im vaše želje. U njihovom je, a i vašem, najboljem interesu da pruže iskren odgovor na vaša pitanja i sasvim sigurno ćete uskoro znati sve na šta možete da računate. Pitanje hrane i muzike je takođe bitno, i dobro se dogovorite sa njima kada su u pitanju ove dve stavke (neki restorani nude svoje bendove, dok možete unajmiti i vi vaš po volji). Najzad, pogledajte prostor. Nekada nešto jednostavno ne štima. Bitno je da se osećate lepo u prostoru u kojem će se odvijati jedan od najbitnijih momenata vašeg života.

Matičar koji će vas venčati i ostale obaveze

Postoje, naravno, i druge obaveze. Najpre, treba srediti birokratski deo posla. U skladu sa dogovorom, matičar zapravo može doći u restoran i posetu opštinskom holu možete izbeći. Tu su i ostale sitnice kao kao dress code, pisanje pozivnica i dogovaranje sa kumovima. Svakako nema mesta za brigu. Ako počnete na vreme, sa svim ti se može izaći na kraj. 

Nakon svega relaksirajte se sa vašim budućim suprugom, pričajte i uživajte dok planirate gde ćete otići na medeni mesec kada postanete muž i žena. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *