Saveti za kupovinu bele tehnike 

Svaka veća investicija kada je opremanje doma u pitanju izuskuje osim novca i ulaganje vremena za pronalaženje najboljeg rešenja, kao i određeno znanje. Osim toga, naša očekivanja od upotrebe tog uređaja direktno su vezana za dug vek trajanja i funkcionalnost. 

To nije uvek lak zadatak, ali dobri izbori donose zadovoljstvo. Samim tim i život bez brige uz istovremeno olakšanje svakodnevnih životnih aktivnosti korišćenjem tih uređaja je poželjan. 

Kako bismo vam olakšali ovu vrstu kupovine, za vas smo izdvojili neka opšta pravila i savete koji važe kada je potrebno napraviti ovakve izbore i to u odnosu na određene uređaje bele tehnike. 

Kako odabrati idealnu mašinu za veš?

Pranje stvari i garderobe oduvek je imalo posebno mesto u svakom domaćinstvu jer predstavlja aktivnost koja je neophodna za neometan život i funkcionisanje i jednako je potrebna i pojednicima koji žive sami i porodicama. 

Izbor adekvatne mašine za veš je važan i za to postoji više razloga. Ona pre svega treba prostorno da odgovara veličinom i oblikom, zatim svojim funkcijama treba da odgovara potrebama porodice, te da odnos cene i kvaliteta mašine za veš bude optimalan. 

Posebno vodite računa o svojim ličnim i porodičnim potrebama kada pravite izbor, kao i o tome ko je osoba koja će mašinu za veš najčešće koristiti. U skladu sa tim biraćete model koji svojim funkcijama odgovara tome, za starije osobe pogodniji su modeli sa jednostavnijim načinom upotrebe. U direktnoj vezi sa tim je količina rublja koju mašina za veš može podržati, zato je i to parametar koji treba gledati pri kupovini. 

Mašine za veš koje se mogu naći na našem tržištu uglavnom dolaze od poznatih brendova bele tehnike i mogu se razlikovati po svim gore navedenim kriterijumima. Kao jedne od popularnijih modela poslednjih godina istakle su se Candy mašine za veš koje su svojim dobrim odnosom cene i kvaliteta, optimalnim funkcijama i programima koje nude kao i dizajnom osvojile pažnju brojnih zadovoljnih korisnika. 

Krajnju odluku donosite vi u odnosu na sve ono što je za vas važno da mašina za veš ima i poseduje, a što najviše treba se uklopi u vaše potrebe i budžet koji vam je na raspolaganju. 

Kombinovani frižideri kao najčešći izbor

Prilikom nabavke novog frižidera jedan od najčešćih kriterijuma koji se nalazi prvi na toj lestvici jeste vrsta frižidera koji treba da odgovara datim potrebama i nameni. 

Kao i kod ostalih komada bele tehnike, tako i kod frižidera postoje razni modeli koji se mogu u manjoj ili većoj meri međusobno razlikovati, pa je pronalaženje onoga što u svim segmentima u potpunosti odgovara i te kako moguće. 

Najveći broj domaćinstava odlučuje se za tzv. kombinovani frižider koji u jednom uređaju poseduje i frižider i zamrzivač. Razlog za to je praktičnost i visoka funkcionalnost sa druge strane. U ovoj kategoriji kombinovanog uređaja mogu se naći različite podvarijante koje se razlikuju u dimenzijama i zapreminama, kao i u položaju zamrzivača koji može biti gore ili dole. 

Naravno, obratite posebnu pažnju na kapacitet i unutrašnji dizajn prostora kako bi se optimizovala organizacija preglednog čuvanja namirnica. U direktnoj vezi sa tim je broj članova porodice koji živi u domaćinstvu

Vodite računa i o oznakama koje se nalaze na frižiderima u vidu nalepnica koje vam mogu mnogo reći o glavnim karakteristikama koje drugoročno imaju veliki značaj. 

Da li se odlučiti za moderne ili tradicionalne modele šporeta?

Centralno mesto u kuhinji zauzima šporet od čije funkciolanosti i praktičnosti zavisi i celokupna ishrana svih članova domaćinstva. Danas se izbor može praviti između tradicionlanih modela i to šporeta na drva koji je karakterističan samo za zimski period, zatim onih sa ravnim pločama ili klasičnim ringlama, kao i sa kombinacijom ringle-gas, ugradne ploče i rerne i tome slično. 

Složićete se da je šporet ipak jedan od najkorisnijih i najvažnijih uređaja u domu, zato prilikom izbora budite posebno obazrivi. 

I dalje najzastupljeniji model u većini domova je električni šporet sa klasičnim ringlama, a njegovoj popularnosti doprinosi i retro stil koji je danas popularan. Iako tržište sve više preplavljuju novi modeli poput ugradnih ploča, samostojeći šporeti dobar su izbor ukoliko se selite, ako ne želite da menjate izgled kuhinje, ako volite tradicionalnije uređenje kuhinjskog prostra i ako ste skloni učestalijem menjanju rasporeda. 

Šporeti sa ravnim pločama su takođe popularni i njihova glavna prednost ogleda se osim u estetskom smislu i u uštedi električne energije koja može biti čak i do 25% u odnosu na klasične modele. Dele se na indukcijske i staklokeramičke. 

A najboji izbor za one kod kojih su nestanci struje učestaliji jesu kombinovani modeli koji za svoj rad koriste i struju i plin te omogućavaju upotrebu i kada nestane struja. Osim toga treba istaći i da se njihova prednost ogleda u bržem zagrevanju i da ostavljaju prostora za bolju kontrolu temperautre kuvanja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *