Kako brzo i lako očistiti dom?

Retko ko se nije našao u situaciji da sređivanje kuće odlaže sve do trenutka dok se ne najave neplanirani gosti i onda krene trk i jurnjava kako dom dovesti bar malo u red. Je l’ se i vama to nekada desilo?

A za pola sata stižu gosti i sve treba da bude iole sređeno, da li je to moguće? O da, i te kako je moguće. Čišćenje i održavanje objekata mnogima je zamorno i opterećujuće. Naravno, uvek posoji opcija da se unajmi agencija za čišćenje i održavanje objekata i da nema brige oko održavanja higijene.

Ali, šta kada se nađete u situaciji da su vam gosti maltene pred vratima, a vama ne preostaje ništa drugo nego da zavrnete rukave, kako se ivući iz haosa?

U prvi mah situacija se čini bezizlaznom, jer je u kuhinji gomila prljavog posuđa, odeća je na sve strane, a vi ni sami ne znate odakle da počnete.

Kako onda na brzinu srediti stan?

Evo nekoliko saveta kako na brzinu srediti dom dok još gosti nisu stigli.

Prvo uredite dnevni boravak!

Ako je dnevni boravak gde ćete provoditi vreme sa gostima, onda njega najpre sredite. Očigledni i vidljivi nered uredite i već će se slika doma odmah popraviti. Ukoliko nemate dovoljno vremena na raspolaganju da sve stvari lepo složite na svoje mesto, onda je najbolje da ih prebacite tamo gde ih niko neće videti i gde nikome neće smetati.

U ovakvoj situaciji ne obraćajte pažnju na sreživanje spavaće ili gostinske sobe, ako gosti ne planiraju da prespavaju kod vas. Dovoljno je samo da zatvorite vrata ovih soba i problema nema. Barem ih prividno nema. Ako pak imate tek malo vremena, onda zategnite čaršave, jastuke namestite ii vice prekrivača lepo namestite i vizuelni utisak biće bolji.

Kuhinja i prljavi sudovi – noćna mora mnogih dama

Odakle krenuti ako je sudopera puna prljavih sudova?

E pa najbolje je da te sudove sklonite na neko nevidljivo mesto. Na primer, možete ih ubaciti u mašinu za pranje sudova ako je imate, a da pritom na brzinu oprane sudove iz mašine izvadite. Ako nemate mašinu za sudove, onda prljavo posuđe stavite u sudoperu, tako da manje privlače pažnju.

Radne površine u kuhinji prebrišite, a za to vam je potrebno svage minut- dva, tako da uradite to brzinski. Pritom, ukoliko vam ostane malo vremena, hranu sklonite ili u ostavu ili frižider, a radnu površinu obrišite sredstvom za čišćenje ili vodom. 

Obavezno i trpezarijski sto očistite i uklonite mrve i prebrišite prašinu, a uz to ako gosti dolaze na večeru, onda postavite sto pre nego što stignu. 

Očistite kupatilo na brzinu

Da li je moguće očistiti kupatilo na brzinu?

Da, da, jeste. Stavite čiste peskier, prebrišite vidljive površine, lavabo i kadu važnom krpom i složite proizvode koji se nalaze na polici ili veš mašini. Prljavu odeću bacite u korpu za veđ ili ubacite u mašinu, a pod na brzinu prebrišite džogerom. Čak ne morate ni sve podne površine da brišete, jer ste u škripcu sa vremenom, već samo one vidljive i problematične delove.

Mi smo vam dali nekoliko saveta kako da na brzinu sredite dom pre nego što gosti pristignu, ali imajte na umu  da redovno čišćenje i održavanje objekata je izuzezno važno. Ako nemate vremena da redovno održavate higijenu svoga doma, unajmite agenciju za održavanje i čišćenje objekata i vaš dom će uvek da blista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *