proslava prvog rodjendana

Proslava prvog rođendana – žurka za pamćenje

Poput svih drugih proslava ni proslava prvog rođendana nije jednostavna za organizovanje, pred roditeljima je toliko pitanja: Da li proslavu praviti u restoranu ili kod kuće? Koga pozvati na rođendan? Koga angažovati za animatore i slatki sto? Ove dileme neće ostavljati na miru roditelje koji broje još mesec-dva do prvog rođendana svog deteta. 

U moru muka najveća je, ipak, vezana za izbor prostora, a ponude se kreću od igraonica, preko kafića do restorana, ukoliko je rođendan u letnjim mesecima, onda je idealno mesto neka restoranska terasa ili bašta. Koliko god sve delovalo komplikovano, ono što je najvažnije je emocija koju će roditelji poneti na taj rođendan, a još važnija ona koja se nosi kući sa rođendana, zato u planiranju svega treba da se vode utiskom i onim što oni žele, s obzirom da je dete malo pa ne može da izrazi svoju želju. 

Mesto za proslavu prvog rođendana je najveća dilema roditelja

Najveća dilema roditelja koji pripremaju prvi rođendan je mesto koje će odgovarati njihovoj ideji i nameri kako treba da izgleda ta proslava prvog rođendana. Na ovim rođendanima je specifična struktura gostiju, među gostima su i deca, za njih treba organizovati poseban prostor, iz tog razloga se roditelji odlučuju za igraonicu ili restoran koji u svom sastavu ima igraonicu. Neki će kao opciju izabrati svečanu salu, u salama kakve imaju mnogi restorani ili event centri, nude prostor koji se dekoracijom vrlo brzo pretvara u čaroban svet iz dečjih ili crtanih filmova. 

Takvo okruženje, sa njegovim omiljenim animiranim junacima, sigurno će prijati jednogodišnjem slavljeniku, zato što su to likovi koje on prepoznaje, više mu znače no svi ti rođaci koji se u sali guraju oko njega i plaše ga.  Upravo zbog tih rođaka kojih na proslavi prvog rođendana bude i preko stotinak, restorani su najčešća opcija za proslave.

Bez dekoracije nema rođendana za pamćenje

Dekorateri su najbolji saveznici roditelja koji organizuju rođendan, zato što oni imaju sposobnost da proslava prvog rođendana zbog originalna dekoracije bude događaj o kome će se dugo pričati i doprineće da rođendan i za slavljenika, ali i za goste bude zaista poseban. 

Najčešće su viđane dekoracije balonima, balone vole deca, pa i mališani od godinu dana znaju da se igraju sa balonima i da im se raduju. Danas uglavnom dekoracija bude tematska, roditelji se odluče za temu koja je najbliža slavljeniku, a onda se detaljima, balonima i modelima animiranih likova dočara taj svet iz bajke ili crtanog filma, što decu na rođendanu posebno raduje. To je njihov kutak na rođendanu, ukoliko se tu nađe i slatki sto, deca se neće odvojiti odatle. 

Torta je za kraj, ali ne manje bitna

Kako bi se proslava prvog rođendana pamtila po svakom detalju, misli se o svemu, mame ponajviše o rođendanskoj torti. One su najčešće zadužene za izbor torte, a torta se bira tako da se uklopi uz rođendansku dekoraciju. Boja torte je ono što se prvo određuje, u zavisnosti od toga da li je slavljenik dečak ili devojčica i torta će biti plava ili roze, kako najčešće biva, a detalje biraju roditelji i vode se mišlju da taj najsvečaniji trenutak kada slavljenik duva svoju prvu svećicu bude za pamćenje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *