Flajeri i vizit karte – sve što bi trebalo da znate

Verovatno mislite da je veoma lako izraditi vizit karte i flajere. A onda još lakše i podeliti ih pravim osobama i posao odmah kreće. Naprotiv, izrada vizit karti i flajera nije baš tako jednostavna kao što msilite.  Postoje neke osnovne stvari koje treba da znate kada je štampa vizit karti i flajera u pitanju. Važno je da i pre same štampe vizit karti i flajera razmišljate o krucijalnim stvarima, jer su i ovo stvari koje i te kako mogu da utiču na vaš biznis.

Koja je cena vizit karti i flajera?

Jedno od važnijih pitanja je ste i cena vizit karti i flajera. Ovde, dakle postoje dve cene. Naime, imate mogućnost da neko za vas dizajnira vizit karte ili flajera, a kasnije da se uradi štampa vizit karti i flajera. Dakle, morate da platite i za dizajniranje i za štampu vizit karti i flajera. Međutim, ukoliko se opredelite za neki od već postojećih simbola ili sami dizajnirate, onda prvi trošak možete da eliminišete. Ostaje vam samo da platite štampu vizit karti, flajera. A cene su sledeće. Na primer 500 komada flajera, odštampanih sa obe strane može da vas košta od 3000 do 35000 dinara. Ako je na primer reč o jednostranom štampanju flajera, onda će cena biti upola manja. Kada je reč o vizit kartama tu je situacija malo specifičnija. Naime, ako želite štampu vizit karti od 500 komada, bez plastifikacije i bez zaobljenih ivica, onda će vas to koštati oko 1500 dinara. A ako želite štampu vizit karti sa plastifikacijom samo na prednjoj strani i sa zaobljenim ivicama, onda će vas to koštati oko 2000 dinara.

Koliko dugo traje štampa flajera i vizit karti?

Štampa vizit karti, flajera obavlja se relativno brzo. Dakle najviše će biti potrebno tri dana za štampu vizit karti flajera, ali to samo u slučaju da imate specifične zahteve. Na primer ukoliko želite jednostavnije flajere i vizit karte, onda je vrlo moguće da će to biti gotovo i kroz nekoliko sati. Naravno i od broja komada zavisi kada će biti gotovo. Ipak vi računajte uvek da će trebati i do tri dana za štampu vizit karti i flajera, kako biste se što bolje organizovali. U svakom slučaju postoji i dogovor sa radnicima u kopirnicama, koji mogu da ubrzaju proces, ukoliko je vama prilično hitno. Firma usko specijalizovana za štampu flajera i vizit karti nudi uslugu dostave proizvoda na kućnu adresu. U pitanju je Alfa Štampa. Posetite njihov sajt i detaljnije se informišite o uslovima. 

Kako treba da izgledaju vizit karte i flajeri? 

Ako već niste definisali kako treba da izgledaju onda igrajte na sigurnu kartu, a to je jednostavnost. To je uvek prihvatljivo. Dobra stvar kada je u pitanju štampa vizit karti i flajera, jeste činjenica u štamparijama postoji mogućnost da izberete šablon. Kopirnice zaista imaju mnogo šablona i dobro će vam doći ukoliko nemate baš jasnu ideju. Ako imate neku kreativnu ideju kada je u pitanju štampa flajera, onda vam savetujemo da je definitivno isprobate. Naravno dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim, da vidite kako neko drugi reaguje na to. I naravno, važno je da prihvatite sve konstruktivne savete i kritike. Nemojte vizit karte i flajere pretrpavati nepotrebnim informacijama i činjenicma. Gledajte da to bude precizno, koncizno i jasno. Samo na taj način uspeh vam može biti zagarantovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *