5 razloga da uskočite u papuče čim počne lepo vreme

Donosimo vam odgovore na pitanje zbog čega bi tokom vrelih letnjih meseci trebali iskoristiti svaku priliku da svoja stopala opustite u obući zvanoj papuče.

  1. Hlađenje nogu kao najvažniji razlog zbog kog se nošenje papuča preporučuje

Prvi, a istovremeno i najvažniji razlog iz kog je nošenje papuča u vrelim kasno prolećnim i letnjim danima preporučljivo, jeste izbegavanje vrućine. Za razliku od zatvorene obuće, koja nogama ne omogućava da normalno dišu, u lepim ženskim papučama su naša stopala slobodna i izložena svežem vazduhu. Nošenjem papuča sprečava se preznojavanje stopala. Kada bilo koji deo našeg tela oblije znoj, postajemo nervozni. Isto važi kada je reč o našim stopalima. Dakle, nošenje papuča ne samo da hladi naša stopala, već i sprečava nastanak nervoze.

  1. Za obuvanje papuča potrebno je samo nekoliko sekundi

Kada je reč o obuvanju papuča zaboravite na vezivanje pertli ili kopčanje. U papuče stopala upadaju brzo i jednostavno u samo nekoliko sekundi. Prilikom njihovog obuvanja nema saginjanja, što ih čini omiljenom vrstom obuće među ženama u poodmakloj trudnoći.

Isto važi za njihovo izuvanje. Kada se preumorni vratite u svoj stan ili kuću, odvezivanje pertli ili otkopčavanje cipela znaju biti vrlo zamorni. O tome svedoči i činjenica da mnogi od nas odpertlavanje i otkopčavanje preskoče, te svoja stopala oslobode bremena obuće na grub način. Sa druge strane, papuče se izuvaju baš kao i što se obuvaju – vrlo jednostavno i za samo par sekundi.

  1. Odlično se uklapaju uz bilo koju odevnu kombinaciju

Ukoliko ste žena koja je obukla suknju, haljinu, pantalone, trenerku, šorc, sportsku ili elegantnu majicu, ne brinite uz bilo koju od navedenih stvarčica možete obuti papuče, a da Vas niko čudno ne pogleda. Ukoliko ste muško, važi isto – bilo da ste obukli majicu ili košulju, bilo da ste u šorcu ili pantalonama, uvek možete obuti papuče i uživati u njihovoj udobnosti.

  1. Papuče ne zauzimaju mnogo prostora prilikom pakovanja za more

Obuća obično u koferu zauzme najviše prostora. Kada se spremamo za letovanje, nosimo mnogo toga: mnoštvo peškira; šorceva, majica, suknjica i haljina za plažu; elegantnijih stvarčica za večernje šetnje… Svašta nešto mora stati u taj kofer, gde još naći mesto za obuću? Za razliku od patika ili cipela, papuče zauzimaju jako malo prostora i pri tom su veoma lagane. To je još jedna njihova velika prednost i razlog da ih nosimo po vrelim danima.

  1. U papučama zaboravite na brigu o mokrim čarapama ili cipelama

Nošenje papuča ima još jednu važnu prednost. Kada njih imamo na našim nogama, nema potrebe o nepotrebnoj brizi hoće li prolećne i letnje kiše uništiti naš omiljeni par baletanki ili neke druge obuće. Jednostavno, čak i kada se pokvase, papučama treba vrlo malo vremena da ponovo budu suve. U isto vreme nećemo morati da se suočimo sa onim odvratnim osećajem kada nam se stopalo nalazi zarobljeno u mokrim čarapama i cipelama. Dodatno, za razliku od pojedine obuće, papuče će najverovatnije preživeti lagane letnje pljuskove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *