Uloga tepiha u uređenju enterijera – važan detalj koji može sve da promeni

Kada uđemo u određenu prostoriju, želimo da ugledamo prijatan dekor i osetimo harmoničan i usklađen ambijent. Bilo da ste vi ti koji odlazite negde bilo da vam neko dolazi želja je istovetna.

Možda ste nedavno i krečii, menjali nameštaj u svom stanu, i želite usklađen stil u svom domu. Koliko god bile usklađene boje u vašem stanu, pečat na celokupan utisak daće odabir vašeg tepiha. Podne obloge su, složićete se, nezaobilazni u svakom domu. Pored toga što treba da prijaju našem oku, one bi trebalo da imaju i funkciju. Što bi dalje značilo da u zimskom periodu su oni ti koji dodatno naš prostor čine udobijim i toplijim za život.

Ukoliko ste celog dana na poslu, napeti ste zbog svakodnevnih obaveza, definitivno želite da ono malo vremena kvalitetno provedete u svom domu. Zato je i jako važno da vaš životi prostor i oplemenite. Po mogućstvu bojama koje vas opuštaju ili pružaju inspiraciju, u zavisnosti od onoga čime se bavite.

Tepisi kao obavezan detalj u uređenju enterijera

Svaki podni prekrivač ima svoju namenu. Kvalitetan tepih će vašim podovima dati novi izraz bez obzira da li su vaši podovi od drveta, kamena ili nekog drugog materijala. Upotrebom različitih kolora tepiha začinićete svoj lični prostor u skladu sa svojom ličnošću. Ponekad niste ni svesni koliko boje mogu uticati na vaše raspoloženje. Ukoliko ne verujete probajte da rotirate nameštaj u svom prostoru, kupite neku sliku i okačite na zid, okrečite zidove u omiljenu boju vaše košulje, stavite vazu cveća na vaš radni sto. Ukoliko isprobate videćete da je to istina.

Celokupan ambijent na samom kraju začinite pravim odabirom tepiha. U dvadeset i prvom veku dostupni su tepisi svih veličina, oblika i boja.

Svaki kutak vašeg doma ima određenu namenu, ukoliko ste ga strateški isplanirali, samim tim svaki od njih i zaslužuje da bude različit od ostalih delova doma i da ima samo svoju određenu inspirativnu notu.

Onog momenta kada željeno parče tepisne tkanine postavite u odgovarajući prostor, vi kao da ste dali kiseonik tom prostoru, kao da će svakog trenutka udahnuti vazduh i postati živo biće poput cveća na vašem stolu.

Ako celom tom prostoru dodate i zavese u boji tepiha, napravićete savršen kutak u kome ćete obožavati da provodite svoje slobodno vreme i ispijate kafu sa svojom najboljom prijataljicom.

Dakle uz zidove i pored poda, najaktivnije u kreiranju samog prostora učestvuju zavese koje će prekriti najveći deo površine te prostorije. Ukoliko podovi, zavese i tepih ne budu baš iste boje onda je barem poželjno da budu u sličnom tonu, i da među njima bude što manji kontrast.

Sve zavisi od toga koji deo stana uređujete. U dnevnom boravku gde nam je preko dana potrebna velika količina svetlosti poželjno je da zavese budu svetlih tonova i po mogućstvu budu prozračne. Međutim ispred tih prozračnih zavesa, možemo staviti tamniju draperiju, u slučaju kada zelimo da u popodnevnim časovima zamračimo sobu i prilegnemo malo. U spavaćoj sobi preporučuju se jarke boje zavesa kako bi unele malo živosti.

Saloni nameštaja prepuni su tepiha različitih materijala, tako da kakav god da ste zamislili i bilo kakvog kolorita sa sigurnošću ćete ga i pronaći!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *