Razlika između zimskih i letnjih kolica za bebe

Dečija kolica imaju ujedno univerzalne, ali i različite namene. Mogu se koristiti u zimskim i letnjim uslovima, imaju različite delove i dodatke, a često se kreiraju paketi ili posebne varijante kao što su kolica 3 u 1, kolica za blizance, kišobran kolica i mnoga druga. 

Adekvatna i najpogodnija kolica za bebe biraju roditelji, najčešće pre dolaska bebe, u zavisnosit od više faktora, među kojima su funkcionalnost, kvalitet ali vrlo često i cena. U ovom tekstu dajemo ključne razlike između zimskih i letnjih kolica za bebe, kako bismo vam bar u nekoj meri olakšali izbor. 

Letnja kolica su lakša za sklapanje i rasklapanje

Letnja kolica, ili izbor kišobran kolica su odlično rešenje za tople dane, bez padavina i za lagodne šetnje i vožnje. Najčešće su manja, sa zaštitnikom od sunca ili suncobranom i jednostavna su za sklapanje i rasklapanje, što ih čini pogodnijim od zimskih i za putovanje. Zimska kolica za bebe karakterišu veće dimenzije, gabaritnija su i izgledom, ali i teža po masi i za rukovanje. To proizilazi iz čvrstoće materijala izrade, raspoloživih delova i potrebe da to budu kolica za bebe sa velikim točkovima, kako bi se maksimalno prilagodila zimskim vremenskim uslovima

Letnja kolica su obično jeftinija

Kao što je već navedeno, zimska kolica za bebe imaju veliki broj različitih dodataka. Često se izrađuju i kao kolica 3 u 1, kada se mogu pretvoriti i u letnja, imati sedište za auto u setu, torbu ili nosiljku za izvođenje iz porodilišta i generalno nošenje bebe bar u prvim mesecima. Kada su u pitanju kolica za bebe cena zavisi od više faktora i od finansijske mogućnosti samih roditelja. Sve to čini da su zimska dečija kolica znatno skuplja od letnjih, pa njihova cena može dostići i više od hiljadu evra. Letnja kolica sa druge strane su jeftinija, jer imaju manje delova i dodataka, a često se kupuju i kao privremeno rešenje za putovanja, ili za lakši svakodnevni odlazak do prodavnice, u šetnju i slično. Zimska kolica za bebe kupuju se upravo iz razloga efikasnosti, funkcionalnosti i prilagodljivosti, jer od prvog dana pa do čak i tri godine, vaše dete će imati odgovarajuća kolica, koja će se jednostavno transformisati iz jednog u drugi oblik, čak i po cenu većih troškova kupovine. 

Zimska i letnja dečija kolica imaju veliki broj razlika, koje su im često i velike prednosti. Zimska kolica za bebe su pogodna kao dugoročno rešenje, dok se letnja kupuju sa većim uzrastom deteta, za jednostavnije sklapanje i posebno nošenje na letovanja i generalno putovanja. 

Zimska kolica imaju više dodataka

Kako su zimski uslovi kao što je oštar vetar, hladnoća, padavine i vlaga često kod nas vrlo nemilosrdni, zimska dečija kolica imaju više dodataka za bezbednu, udobnu i praktičnu vožnju deteta i u ovim uslovima. Upravo zbog toga, zimska kolica za bebe imaju dodatnu navlaku za noge, koja čini da hladnoća ne dopire do deteta. Takođe, imaju i drugu, providnu navlaku koja se može staviti preko celih kolica u vidu mreže ili drugog materijala, kako bi se beba zaštitila od vetra i eventualnih iznenadnih padavina. Tu su i specijalne rukavice za upravljanje, krzneni dodaci za veću toplinu, kao i posebne zimske, nepromočive torbe. Ujedno su to najčešće kolica sa velikim točkovima. Ništa od navedenog nije potrebno za letnja ili kišobran kolica, osim zaštitnika od sunca. Zato su znatno praktičnija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *