Letovanje 2021 – Evo zašto su naš izbor Turska i Egipat

Polako nam se bliži proleće, a to znači da su visoke temperatura i leto na pomolu. Prošle godine samo su retki uspeli da dođu do mora. Ostali su istraživali Srbiju.

I tako smo i nastavili i otkrili da naša zemlja ima mnogo toga za ponuditi. Međutim, nedostaje nam im more. Veoma. Kako smo već neko vreme u stanju pandemije, svet se malo privikao i to znači da se polako i stvaraju uslovi za putovanjima. Neke zemlje su otvorile granice, neke tek planiraju. Naravno, određeni uslovi će postojati. Želimo da letovanje 2021. bude zaista posebno i zato ove godine za najbolje destinacije biramo Tursku i Egipat, a evo i zašto. 

Letovanje u Egiptu

Egipat je sve popularniji među našim turstima i ima mnogo razloga zbog čega je to tako. Prva stvar zbog koje verujemo da će za leto 2021. Egipat biti otvoren, ali i da će biti idealno, jeste činjenica da tokom cele prošle godine Egipat nije zatvorio granice za naše građane. Ukoliko granice nisu bile zatvorene u najgorem mogućem trenutku, činjenica je da neće biti zatvorene ni tokom leta ove godine.

Ono što je novina kod Egipta jeste da su ukinute vize za građane iz naše zemlje, pa je procedura značajno pojednostavljena. Dakle, na vama je praktično samo da izaberete termin, uplatite, spakujete se i uživate.

Egipat je interesantan našim turistima i zbog činjenice da se ti tokom zimskih meseci može otići, jer je more toplo i prijatno, a atmosfera ista kao i tokom leta. Možda najvažnija stvar koju treba da spomenemo kada je Egipat u pitanju i letovanje u ovoj zemlji jesu bezbednosne mere. Naime, tamo se izuzetno pošutuju svi propisi i sve moguće zdravstvene i bezbednosne mere kako bi se na bilo koji način sprečilo širenje korona virusa. Kao zemlja koja je cele prošle godine primala turiste, stekla je određenu reputaciju, ali i praksu kako da zaštiti sve goste, ali i  svoje zaposlene. Higijena je na maksimalnom nivou u svim hotelskim kompleksima, a to je informacija koju treba da znamo. Ono što je još interesantno jeste da se svi zaposleni stalno testiraju, tako da ćete se ovde osećati izuzetno bezbedno.

Jedna zanimljiva informacija jeste da je više od 20.000 ljudi iz naše zemlje posetilo Egipat samo od avgusta prošle godine. Već vidimo koja destinacija će biti omiljena našim ljudima ove godine. 

Turska i leto 

Turska je takođe jedna od sigurnijih izbora ove godine. Odnosno, ukoliko biste se opredelili za Tursku to znači da ćete na to letovanje vrlo verovatno i otići. Prošle godine su mnogi uplaćivali naravno ranije letovanja za Grčku, pa se mnogima nisu ni dogodila. Ove godine ne morate da brinete, jer je pored Egipta Turska gotovo siguran izbor. Za Tursku nam je trenutno, prema poslednjim informacijama potreban PCR test, međutim, postoje indicije, ali i najave da ćemo u Tursku moći da uđemo bez testa, tako da je upravo zbog toga Turska jedna od naša dva izbora kada je letovanje 2021 u pitanju. Turska je nekako bliže i ima fascinantne plaže, ali i hotele. Gotovo svako letovalište u Turskoj će vam se učiniti kao luksuzno, a izleti će vas oduševiti. Još jedna dobra vest jeste da je u Turskoj PCR test više nego upola jeftiniji nego u Srbiji. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *