zebra zavese

Koje zavese su apsolutni hit ove godine?

Prilikom uređenja enterijera, pripadnice lepšeg pola dosta pažnje pridaju izboru savršenih zavesa za svaku prostoriju u svom domu. Većini je bitno da ovaj element dekoracije bude pažljivo odabran kako bi se postigao topao i unikatan efekat. Zbog toga, mnoge žene prate modne trendove pa se neretko dešava da na garnišnama s vremena na vreme promene zavese. 

Prozori bez zavesa mogu učiniti prostoriju monotonom i neinteresantnom. Zanimljivi dezeni koje možete pronaći u svim bolje snabdevenim radnjama koje imaju širok i raznovrstan asortiman mogu zadovoljiti prohteve i najzahtevnijeg kupca. U zavisnosti od toga da li ste tradicionalan tip ili osoba koja prati modu i voli nove i neobične stvari, pronaći ćete ono što je idealno za vas.  

Trikotažne zavese polako padaju u zaborav

Prve zavese koje su se pojavile na tržištu, a koje se i dan danas mogu pronaći u raznim prodavnicama trikotaže jesu klasične šivene zavese koje se šiju po meri. Iako se mogu nabaviti, u mnogim domovima ih više ne možete pronaći s obzirom da su se danas pojavili potpuno novi i drugačiji modeli koji pariraju svetskim trendovima.

Ovakve vrste zavesa su najčešće napravljene od materijala poput lana, svile ili organdina. Model koji će se odabrati najviše zavisi od toga za koju prostoriju je zavesa namenjena pa tako sigurno nećete birati iste modele trikotažnih zavesa za spavaću i dnevnu sobu

Zebra zavese su savršen izbor za sve one koji žele da budu u trendu

Skoro svake godine pojavi se nešto novo kada je dekorisanje doma u pitanju. Isto tako može se reći da su ovu godinu definitivno, kada se govori o izboru zavesa, obeležile zebra zavese koje su napravljene sa posebnim mehanizmom koji vam omogućava da sami regulišete količinu svetlosti koju želite da imate u svom stanu.

Sa zebra zavesama bićete prezadovoljni bilo da se radi o dizajnu, bilo o samoj funkcionalnosti. Ono što je posebno karakteristično za njih jeste da im je vek trajanja dug, pa tako jednom kada ih ugradite nećete morati duži vremenski period da ih menjate, osim ukoliko to sami ne želite. To znači da se ovakva vrsta investicije prilikom sređivanja doma itekako isplati. 

Što se tiče održavanja, od zebra zavesa ćete dobiti više slobodnog vremena, što se ne može reći za šivene zavese koje upijaju sve mirise iz doma, pa ih je potrebno s vremena na vreme oprati. Zebra zavese je dovoljno da povremeno prebrišete vlažnom krpom kojom ćete otkloniti svu nakupljenu prašinu. Njih nikako ne biste smeli da perete u mašini jer biste ih na taj način deformisali. 

Ono što je zanimljivo i što ih čini jedinstvenim na tržištu zavesa jeste činjenica da su napravljene od anti-bakterijskog materijala pa su idealan izbor za sve one koji su alergični na grinje ili prašinu

Standardne rolo zavese takođe mogu biti izbor

Ovde se radi o tzv. unutrašnjim roletnama koje se ugrađuju na zid ili plafonjeru. Što se tiče mehanizma pomoću kojeg funkcionišu, sve rolo zavese imaju ugrađene lančiće pomoću kojih se vrlo jednostavno rukuje. Danas na tržištu možete pronaći potpuno nepropustive do onih sa većom propustljivošću kada se radi o količini svetlosti koju želite da imate u svom domu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *