kupatilski namestaj

Kako da izaberete savršen kupatilski nameštaj za svoje kupatilo?

Deo enterijera kojem se sve više pažnje posvećuje prilikom uređenja jeste kupatilo.

Nekada se zanemarivalo i nije se toliko pridavalo značaju kupovini modernog kupatilskog nameštaja, već se prednost davala njegovom klasičnom izgledu. 

Danas je situacija ipak drugačija. Mnogima je važno da pored savršenog izgleda spavaće i dnevne sobe imaju i lepo opremljeno kupatilo u kojem će moći da se opuste nakon naporno provedenog dana na poslu. Shodno tome, na tržištu mogu se pronaći najsavremeniji elementi za kupatila koji prate trendove na svetskom nivou. 

Ukoliko ste i vi osoba koja prati trendove i veoma vam je stalo da imate luksuzno opremljen dom koji odiše posebnom notom elegancije, kupatilo nikako ne biste smeli da zanemarite kada je uređenje u pitanju. U nastavku teksta predstavićemo vam najnovije modele nameštaja za vaše kupatilo. 

Danas možete pronaći najsavremenije modele sanitarija

U mnogim salonima koji se bave kako proizvodnjom tako i prodajom sanitarija mogu se pronaći vrlo moderni evropski modeli kako wc šolja tako i lavaboa za kupatilo. Danas su veoma popularne tzv. konzolne wc šolje koje se mogu kupiti kako u standardnoj veličini, tako i manjih dimenzija koje su idealne za opremanje kupatila manje kvadrature

Takođe, ukoliko vam se više uklapa u kupatilski prostor, možete izabrati i kombinovane wc šolje koje su napravljene od keramike koja je postavljena skroz uz zid pa nećete imati praznog mesta kao kod klasičnih wc šolja. Pored lepšeg estetskog izgleda, sa kombinovanim wc šoljama imaćete manje posla kada je održavanje u pitanju. 

Što se tiče umivaonika, danas možete naručiti neke od najmodernijih vrsta savršenog dizajna. Reč je o arhitektonskom tipu koji se nadograđuje na pločice sa tankim ivicama. Ovakvu vrstu lavaboa možete pronaći ovalnog ili četvrtastog oblika u zavisnosti od toga koji vam se model ovog kupatilskog nameštaja više uklapa u ambijent vašeg kupatila. Isto tako, što se tiče samog dizajna, mnogi saloni nude lavaboe koji odišu elegancijom kao i one koji su u retro stilu. Ono što je zajedničko za sve modele je to da su napravljeni od vrlo izdržljivog i kvalitetnog porcelana koji onemogućava nastanak kamenca. 

Sa elementima kupatilskog nameštaja možete eksperimentisati

Nakon što se izabrali najbolju sanitariju za svoje kupatilo, pažnju možete posvetiti ostalim elementima. Jedan od njih je su i toaletni ormarići u koje možete odlagati peškire i kozmetiku. Što se tiče izbora kupatilskih ormarića ponuda je zaista ogromna, pa tako možete pronaći najrazličitije modele koji se mogu uklopiti u svako kupatilo, bilo da je ono manje ili veće. 

Ormariće možete postaviti kako iznad tako i ispod lavaboa. Ukoliko imate veliko kupatilo idealno bi bilo da imate obe varijante. Na taj način ćete imati više prostora za odlaganje. Kod odabira ormarića koji ide iznad lavaboa savršena je kombinacija ormara sa ogledalom. 

Police takođe mogu biti veoma korisne kada govorimo o kupovini kupatilskog nameštaja, posebno one otvorenog tipa koje zauzimaju manje mesta pa ih tako recimo možete postaviti iznad vrata ili veš mašine. 

Prilikom dekorisanja prostora u kupatilu, možete biti malo maštoviti i na nekoj od polica recimo postaviti neki dekorativni detalj poput mirišljavih sveća, veštačkog cveća i sl. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *