Kako odabrati pravu školu za dete i kakvu sve ulogu škola može imati u razvoju ličnosti

Svaki roditelj želi da njegovo dete uči u dobroj školi koja ima evropske kvalitete. U određenim školama ističu se matematika, sport, jezici.

Posebno su popularne škole koje imaju direktnu vezu sa učenjem stranih jezika, no kakvu školu vredi odabrati, na vama je da se zapitate i to kada jasno odredite težnje vašeg deteta. Pojedini učenici teško se prilagođavaju novoj sredini, dok drugi vrlo rado stupaju u nepoznato. Škola koja je odabrana za dete mora da podržava njegova interesovanja, ličnost i profesionalne želje.

Kakvim kriterijumima se voditi u odabiru škole za dete 

Većina dece nije sigurna kakvu tačno školu želi upisati bez obzira na određene interese i posvećenost u učenju. Čini se da je na roditelja pao težak zadatak kako da svom detetu pomogne da odabere pravu školu. Razmišljajući o sklonostima i mogućnostima koje dete ima, roditelj mora da prouči detalje i bude otvoren za svaki vid obrazovanja, pa i za međunarodni. Znanje koje se stiče uz pomoć školskog obrazovanja širiće horizonte i donositi prijatne osećaje. Prilikom odabira škole pored interesovanja dece treba uzeti u obzir i imidž škole, raspitati se da li određena institucija može zadovoljiti sve zahteve u obrazovanju. Dobro je ukoliko ste zainteresovani za određenu školu da umesto informisanja putem internet sadržaja, razgovarate lično sa direktorom, vidite okolinu i procenite nastavni program. 

Internacionalne srednje škole Beograd

U privatne internacionalne srednje škole širom Srbije upisuju se najčešće deca koja imaju napredne želje za dubinskim proučavanjem jezika i okruženjem koje će im pružiti perspektivnost. Među njima se mogu naći pripadnici srpske nacionalnosti ali i strani državljani koji žive na teritoriji Srbije, pa i oni učenici koji žive u drugim državama a žele savladati srpski jezik. Internacionalne srednje škole Beograd se trude da kod učenika podstiču mišljenja koja nisu stereotipna kako bi se mogle razumeti druge kulture. Nastava je najčešće dvojezična, i to englesko-srpska i nemačko-srpska kao najistaknutije. Internacionalne srednje škole poseduju mnoštvo projektora, laboratorija, razvijene biblioteke, veliki broj sportskih centara što ih čini potpuno pogodnima za mogućnost da dete kroz najrazličitije aktivnosti i učenje veština bude elokventno i samopouzdano biće. Kako zabava, tako i rad i disciplina. Internacionalne srednje  škole da bi podržale trud učenika ističu mogućnost sticanja određenih sertifikata, učestvovanja na međunarodnim takmičenjima i sticanja bogatih iskustava u toku različitih projekata i vannastavnih aktivnosti. U toku školskog internacionalnog programa vaše dete će sigurno moći da oseti pripadnost i gradi sebe kao socilano i psihički zdravu ličnost. 

Kolika je uloga škole u razvoju ličnosti

Škola igra značajnu ulogu u životu svakog deteta. To je mesto na čijim temeljima leži budućnost. Mesto koje pruža mogućnost da se steknu visoke pozicije i sposobnost da se svoj stav dokaže. Integrisati dete zahvaljujući školskom sistemu u evropski stil života i u vrednost znanja čini se kao pravilan put ka radu, zaradi i užitku. Kada dete aktivno uči i stiče dobre predstave o sebi ono će moći i da oseti sreću i da se prilagodi bilo kakvim promenama, ali i da premosti životne prepreke. Kada se dete druži u školi sa vršnjacima koji potiču iz različitih sredina i imaju različita mišljenja, onda ono može u toku razvoja svoje ličnosti da nauči kako da prihvati kompromise i dosegne univerzalnu pravdu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *