Kakve tajne krije korejska kozmetika?

Kada se pomene “korejska kozmetika”, ne možemo da ne zapazimo kako ona postaje sve popularnija i na evropskom tržištu, što i ne čudi s obzirom da pruža fantastičan odnos cene i kvaliteta proizvoda. Ovo se ogleda u tome što je korejska kozmetika savršene teksture koja je prema sastavu nalik na skupocene kozmetičke proizvode, te većinski deo supstanci potiče od prirodnih sastojaka. Takođe, korejska kozmetika prati ekološke trendove i inovacije u kozmetici, a sve ove karakteristike proizvoda možete priuštiti po povoljnijoj ceni nego što je to slučaj sa nekim svetski poznatim brendom.

Ono što korejska kozmetika čuva kao svoju tajnu formulaciju jesu egzotični sastojci među kojima se može naći: sluz puža, otrov pčela, proteini iz bisera, supstance dobijene procesom fermentacije, kao i ekstrakti različitih biljaka (aloe vera, morske alge, ginseng, centela i druge) koje su vekovima poznate kao prirodni lekovi u azijskoj medicini.

Pod parolom žena iz Koreje, a koja glasi “NEGA PRE SVEGA”, u prvi plan stavlja se blistavi ten i nega kože, dok se šminka ostavlja po strani i nije presudna za nečiji sjajan izgled.

Dnevna rutina nege Korejki započinje dvostrukim čišćenjem kože – na početku se hidrofilnim uljem ili balzamom uklanjaju nečistoće i sapira se sve sa lica, a nakon toga se poseže za umivanjem uz pomoć nekog od blagih sredstava koje neće isušiti kožu, poput pene ili gela koji su na vodenoj bazi i nešto kiselije pH vrednosti koja ne narušava zaštitnu ulogu kože. Za Korejke važi pravilo da se preparati na bazi vode utapkavaju, jer se na taj način vrši najbolja hidratacija i postiže efekat “glass skin” odnosno kože poput stakla.

Ukoliko želite da vaša koža bude blistava nalik licu žena sa Istoka, kada završite sa čišćenjem – pređite na blagi toner koji sadrži kiseline tek toliko da očisti pore i iskaže sav sjaj vaše kože! Takav je npr. Benton Aloe BHA toner za sve tipove kože koji smiruje iritacije i sužava pore, deluje protiv akni, obezbeđuje vlagu, uklanja mitesere, mrtve ćelije i druge nečistoće sa lica, a pospešuje i zaštitnu funkciju i teksturu kože.

Posle tonera, rutina koju korejska kozmetika preporučuje jeste nanošenje esencije na lice. Esencija predstavlja još jedan “tajni” preparat za koji je karakteristično to da je nešto gušći od vode, a prepun aktivnih materija koje koža brzo apsorbuje i iskorišćava na najbolji način! Možete probati COSRX esenciju sa mucinom koja ima pozitivno dejstvo na sve tipove kože, a čiji sastav čak 96% predstavlja filtrat puževe sluzi koji koži pruža blistavost, elastičnost, podmlađen i zdraviji izgled.

Kada ste naneli esenciju, sledeći korak je serum i on predstavlja najkoncentrovaniji proizvod za tretiranje određenog tipa i stanja kože. Da biste “zaključali” sve nanesene sastojke koristite neku od krema, a na kraju jutarnje nege korejska kozmetika obavezno uključuje i korišćenje laganih preparata sa visokim zaštitnim faktorom za svakodnevnu upotrebu, kako ne bi došlo do pojave hiperpigmentacija i fotooštećenja kože. Tek na samom kraju dodajte “cushion” puder koji će licu obezbediti sjajan finiš i blago prekriti eventualne nesavršenosti i nedostatke na licu.

Korejska kozmetika takođe podrazumeva povremenu upotrebu hidrogel maskica za zonu oko očiju. Ukoliko želite da na brzinu popravite tonus i čvrstoću kože i sakrijete podočnjake, isprobajte Heimish hidrogel maskicu sa ružinim ekstraktom koja se može koristiti na celom licu radi smanjenja vidljivosti bora, te ih i šminkeri preferiraju! Kada je korejska kozmetika u pitanju, osim ovih maskica popularne su i tzv. “sheet” odnosno platnene maske koje brzinski utiču na poboljšanje trenutnog stanja kože. Neke od najpopularnijih maski iz brendova kao što su Labute, Benton, COSRX i mnogih drugih možete naći na sajtu www.skintemple.rs koji je specijalizovan upravo za proizvode koje korejska kozmetika preporučuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *