Ogrlice od ćilibara za bebe – Spas ili mit?

Taman kada budete pomislili da ste uhvatili ritam sa svojom bebom, kada noću lepo spava, razigrana je i vesela, stižu novi problemi, izbijanje zubića. Opet nespavanje, umor i briga kako pomoći malenom stvorenju.

Ne postoji tačno utvrđeno vreme kada bebi izbijaju prvi zubići, neke se čak i rode sa zubom, ali to se uglavnom dešava od četvrtog meseca pa do godinu dana, iako postoje slučajevi gde se prvi zubići pojave tek kasnije. No svejedno, vaš problem se pojavio baš sada. Ali, kao što nema posebnog obrasca kada će izbiti prvi zubići, tako ne možemo znati ni kolika će bol biti koju vaša beba trpi. Ponekad možemo videti i par nedelja unapred da će zubići izbiti, tako što se pojavi crvenilo ili izbočina na tom delu. Neretko se desi da se sve to vidi tik pre izbijanja zuba.

Kada maleni ali oštri zubići pritiskaju desni i izazivaju bol, beba reaguje razdražljivošću i plačem. To može da se nastavi i kasnije kada se zubići pojave jer beba nije naviknuta na njih i to je čini, takođe, nervoznom.

Postoji još simptoma kod izbijanja zubića, kao što je pojačan sekret, kašalj i simptomi prehlade. Ako ste sigurni da je beba zdrava, onda nema razloga za zabrinutost. U tom periodu kada zubići preuzimaju kontrolu nad nama i našom bebom, mnoge majke se dovijaju na razne načine da pomognu svom malom anđelu.

Kupovina gumenih igračaka, koje ćemo rashladiti u frižideru i dati bebi da grize će pomoći, kao i ako beba grize ruku ili prste onome ko je drži. Ali, to je sve ono što će bebi pomoći tog trenutka, a bol I razdražljivost će se ponovo vratiti. Ono što bebi može pomoći tokom celog perioda izbijanja zubića je ogrlica od ćilibara za bebe, a kako ih možete poručiti pogledajte na sledećem sajtu.

Ogrlica od ćilibara za bebe

Ogrlica od ćilibara za bebe je ručno pravljena i tako dizajnirana da smanji bol i razdražljivost kod izbijanja zubića. Nosi se do kože jer toplota tela oslobađa ulja koje sadrže ćilibar i koja se apsorbuju u krvotok i tako pomažu bebama da što bezbolnije i smirenije pokažu svoje prve zubiće.

Još su stara Nordijska plemena cenila ćilibar, ne samo zbog lepote, već i zbog lekovitog dejstva ovog kamena.

U Nemačkoj i Rusiji su čak i dojilje, zajedno sa bebama nosile ogrlice od ćilibara radi lekšeg izbijanja zubića. Tako da je ogrlica tradicionalno korišćena i još se koristi kada bebi izbijaju zubići.

Iako mnogi ćilibar svrstavaju u grupu poludragog kamenja, ćilibar je fosilna smola i organski je kamen, dobijen od smole drveća starog 50 miliona godina. U zavisnosti gde je nalazište ćilibara, možemo ga videti u više boja. Najpoznatiji i najfiniji ćilibar se nalazi kod Baltičkog mora, tako da su i ogrlice za bebe pravljene od ćilibara sa Baltika. Ćilibar u sebi sadži  sukcinatnu kiselinu koja ima dejstvo da smanji bol, umiri razdržljivost i uopšte poboljša stanje ljudskog organizma.

Održavanje ogrlice od ćilibara

Ogrlicu je preporučljivo prati jednom nedeljno pod mlazom hladne vode, i to je pražnjenje ogrlice za bebe, gde se nakupilo dosta negativnih jona. Tako opranu ogrlicu treba da sušimo na suncu i to je punjenje ogrlice. Takvim sušenjem osunčavamo ćilibar i tada je kamen najefikasniji.

Korišćenje ogrlie za bebe

Ogrlica se nosi do kože, jer tada ispoljava svoje dejstvo;

Beba ne sme da žvaće ogrlicu ili sisa;

Noću bebi skidamo ogrlicu, i ogrlica se ne prenosi na drugu bebu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *