Fileri za usne – za i protiv

 

U eri modernog doba kao da se posebno izdvojila briga o spoljašnjem izgledu i potreba da svi vide koliko smo lepi i srećni. Naravno, tu se pre svega misli na društvene mreže i objavljivanje slika na njima. Većina deli fotografije na kojima pojedinac izgleda lepo ili je na nekom zanimljivom mestu. U svemu tome, da sve ispadne još bolje i lepše, koriste se raznorazni popularni filteri. Pa tako dolazi do jednom mnoštva jednoličnih lica i prizora, preko čega prstima prolazimo brzinom svetlosti.

Nećemo reći da spoljašnji izgled nije bitan, ali on čini jedinstvo i jednu kompletnu celinu sa unutrašnjim bićem. Kada biste mlade pitali ko je njihov ideal lepote, mnogi bi naizgled krenuli od spoljašnjih karakteristika, ali priča bi se, možda neočekivano, završila onim što dolazi iznutra. No, zadržimo se kod spoljašnjeg izgleda.

Prirodnost se uvek ceni

Blago onima koji su prirodno lepi – rekli bi neki. A šta je sa onima koji tvrde da je lepota u oku posmatrača? Sve je to deo jednog individualnog doživljaja. Kada govorimo o modernom izgledu danas među devojkama i ženama, mogli bismo da kažemo sa je na sceni mnogo klišea – počevši od izgleda lica, načina šminke, do načina odevanja. I ono nezaobilazno – prolazimo ulicom, a ono sve liče jedna na drugu. Svako će reći da ga privlači prirodan izgled, a malo njih će znati da ono što vide ponekad i nije baš sasvim prirodno. Tu je izgleda po sredi neka estetska intervencija, i to izgleda dobro urađena čim je uspela da nas zavara. 

Estetski zahvati u službi lepote

Odavno estetika ne podrazumeva samo hirurški nož i bolne procedure, naročito kada su estetski zavati na licu u pitanju. Bore, usne, kapci, jagodice, obrve – sve se to danas može urediti i na neinvazivan način. I kada govorimo o takvim zahvatima, ne možemo da ne pomenemo i tu magičnu reč današnjice – hijaluron. Hijaluronska kiselina, hijaluron kreme, hijaluron fileri za usta – jasno nam je da je izuzetno popularan u svetu kozmetike. Zašto? Tajna se krije u njegovom prirodnom poreklu.

Hijaluronski fileri za usne ili silikon

Mnogi ne bi imali dilemu i odgovorili bi u korist hijaluronskih filera za usne. Razlozi: prirodan sastojak kože, zahvat ne podrazumeva operaciju i anesteziju, nije trajan, prirodnije izgleda… Silikon ima tu negativnu konotaciju zbog brojnih podataka o nekim lošim ishodima takvog estetskog zahvata, kao i preplavljenosti tržišta onih koji rade tu estetsku operaciju a nisu stručni. Međutim, za obe sucije važi isto pravilo: rezultati će biti dobri i prirodni ukoliko vaše lice, konkretno u ovom slučaju usta, poverite proverenom stručnjaku iz oblasti estetske hirurgije.

U čemu je razlika

Kao što je već pomenuto, hijaluronski fileri za usne ubrizgavaju se u usne putem injekcija, na nekoliko mesta, u količini koja je adekvatna za postojeće stanje. Hijaluron kao prirodni sastojak kože pomaže u procesu hidratacije i podstiče organizam da stvara kolagen, koji je zadužen za mladalački izgled. Hijaluron nije trajan, te se nakon izvesnog vremena treba ponoviti intervencija. S druge strane, silikon je veštački materijal, dakle strano telo kada se ugradi u organizam, ali svakako bezopasan ukoliko se postavi kako treba. Ugrađuje se u totalnoj anesteziji, dakle, operacija je obavezna. Dobra strana te priče jeste što je trajan, ali i to što se može korigovati ako više niste zadovoljni izgledom svojih usta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *