revitalizacija intime

Revitalizacija intime: Sve što trebate znati o laserskom podmlađivanju vagine

Šta je laserska rejuvinacija vagine?

Laserska rejuvenacija vagine je efikasna, bezbolna, neinvazivna metoda koje daje odllične rezultate u  lečenju sindoma „opuštene vagine“, proširene vagine, stres inkontinencije urina, kao i resavanju problema  bolnih seksualnih odnosa pouzrokavanim najčešće vulvo vaginlnom atrofijom.

O ovom svetski priznatom estetskom tretmanu, pričali smo sa dr M. Radovićem, lekarom sa  dugogodišnjim iskustvom u oblasti vaginalne laserske rejuvinacije u Srbiji!

Da li je laserska rejuvinacija vagine bolna?

Oko 3% pacijenata opisuje blagu nelagodnost u obliku peckanja tokom procedure, bol je minimalan i kod 97% pacijenata ga nema. Pacijentima se neposredno pre laserskog tretmana nanosi lokalni anestetik u vidu vaginalne kreme kako bi se smanjila nelagodnost u vidu peckanja tokom tretmana.

Postoje li neke neprijatnosti nakon tretmana?

Obično nema nikakvih ozbiljnih neprijatnosti, ali retki pacijenti mogu osećati blagu nelagodnost, svrab ili crvenilo koje brzo prolazi.

Da li je ova procedura prikladna za sve žene?

Ne, nije za svakoga. Trudnice, žene sa određenim zdravstvenim problemima i drugi mogu biti isključeni od strane vašeg uroginekologa.

Da li postoji neki poseban način ishrane nakon tretmana?

U inostranstvu se preporučuje 5 manjih tečnijih balansiranih obroka tokom prvih 24h nakon tretmana. Kod nas Mr. sci. med. dr Miloš Radović to ne smatra neophodnim i prepušta želji pacijenta.

Kako se laserska rejuvinacija razlikuje od drugih metoda rejuvinacije vagine?

Laserska rejuvinacija koristi lasersku energiju, dok druge metode mogu uključivati hormone, hirurške zahvate ili druge tehnologije (magneti ili radiotalasi-TTCRF).

Da li postoji nešto što pacijent treba izbegavati nakon tretmana?

Preporučuje se izbegavanje seksualnih aktivnosti i agresivnih hemijskih intravaginalnih proizvoda u prvih nekoliko dana.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod bolova u donjem delu stomaka?

Ako su bolovi povezani s problemima vaginalnog tkiva, postupak može pružiti olakšanje. Obavezno prethodno dijagnostikom isključiti druga oboljenja koja mogu uzrokovati bolove a zahtevaju druge oblike lečenja.

Da li se laserska rejuvinacija vagine koristi i u medicinske svrhe?

Da, pored kozmetičkih ciljeva, postupak se može koristiti i za lečenje određenih medicinskih problema.

Da li su rezultati laserske rejuvinacije vagine odmah vidljivi?

Ne, rezultati se obično postepeno razvijaju tokom nekoliko nedelja do meseci. (Kumulativan efekat tretmana).

Koliko brzo pacijenti mogu primetiti poboljšanja nakon tretmana?

Pacijenti obično primećuju poboljšanja nakon nekoliko nedelja, mada se vremenski okvir može razlikovati od osobe do osobe. Tokom ovog perioda, laserska energija podstiče stvaranje novog kolagena, poboljšavajući tonus i elastičnost vaginalnog tkiva. Ovi procesi doprinose postupnom poboljšanju seksualnog zadovoljstva i opšteg zdravlja vagine.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod prolapsa materice?

Može pružiti određeno poboljšanje u blagim stadijumima, ali u težim slučajevima može biti potrebna i dodatna hirurška intervencija. Laserski postupak nije primarno dizajniran za lečenje materičnih prolapsa.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod vaginalnih infekcija?

Postupak nije dizajniran za lečenje infekcija, ali može poboljšati opšte zdravlje vaginalnih tkiva uz obavezni dodatak u obliku antibiotskih vaginaleta, krema ili tableta. 

Koliko dugo traje oporavak kod pacijenata koji imaju određene zdravstvene probleme poput dijabetesa?

Oporavak nakon laserske rejuvinacije vagine može biti nešto duži kod pacijenata s određenim zdravstvenim problemima, kao što je dijabetes. Pacijenti s dijabetesom mogu imati sporiji proces ozdravljenja zbog uticaja dijabetesa na cirkulaciju i sposobnost tela da se brže regeneriše. Stoga, pacijenti sa dijabetesom i specifičnim oboljenjima vazivnog tkiva trebali bi sarađivati sa lekarom kako bi osigurali odgovarajući plan oporavka i pratili eventualne komplikacije.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod problema s nekontrolisanim mokrenjem tokom fizičkih aktivnosti?

Da, laserska rejuvinacija vagine može imati pozitivan uticaj na kontrolu mokraće tokom fizičkih aktivnosti. Ojačavanje mišića dna karlice poboljšava podršku bešike i smanjuje rizik od nekontrolisanog mokrenja tokom napora kao što su trčanje, skakanje ili podizanje tereta. Ovaj efekat čini postupak korisnim za žene koje se suočavaju s problemima inkontinencije. Posebno ako se u težim slučajevima radi u kombinaciji sa ugradnjom suburetralne tračice.

Koliko je važno obaviti pregled pre laserske rejuvinacije vagine?

Pregled je važan kako bi se isključili potencijalni zdravstveni problemi i utvrdila prikladnost pacijenta za postupak. To može uključivati ​​ginekološki i UZ pregled, analize krvi i druge dijagnostičke testove.

Koliko dugo traje period čekanja pre nego što pacijenti mogu ponoviti tretman?

Period čekanja između tretmana varira, ali lekar će obično preporučiti određeni vremenski okvir kako bi se osiguralo bezbedno i efikasno ponavljanje.

Da li postoji povećani rizik od ožiljaka nakon laserske rejuvinacije vagine?

Ne! Ožiljci nisu prisutni nakon laserske rejuvinacije vagine jer je postupak dizajniran tako da minimalno oštećuje tkivo. Oporavak je brz, rizik od ožiljaka ne postoji.

Koliko dugo traje period oporavka nakon laserske rejuvinacije vagine?

Oporavak obično traje nekoliko dana. Pacijenti bi trebali izbegavati naporne aktivnosti i praćenje uputstava o post-tretmanskoj nezi kako bi osigurali brz i bezbolan oporavak.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod problema s umorom u vaginalnom području?

Da, poboljšanje tonusa i elastičnosti vaginalnog tkiva može smanjiti osećaj umora i nelagodnosti u tom području.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na psihološke aspekte intimnog zdravlja?

Poboljšanja u intimnom zdravlju često imaju pozitivan uticaj na psihološke aspekte, poboljšavajući samopouzdanje, intimnu povezanost i opšte emotivno blagostanje.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na žene koje imaju problema sa bolovima tokom seksa?

Poboljšanja u tonusu i elastičnosti vaginalnog tkiva mogu smanjiti bolove tokom seksa, pružajući bolju udobnosti i zadovoljstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *