Šta sve treba da znate pre ugradnje zubnih implantata?

Živimo u eri estetike u kojoj se nameću ideali atraktivnosti. Lepota se odavnina iskazivala i „tražila” u osmehu. Savremen način života, hrana puna skrivenih šećera i loše navike učinile su da stomatologija krene u potragu za trajnim rešenjem nadoknade izgubljenih zuba. Revolucija, u ovoj oblasti, se dogodila sa uvođenjem implantata u stomatološku praksu.

Oralna implantologija se čvrsto pozicionirala među liderske grane stomatologije i omogućila pacijentima brzu i kvalitetnu dentalnu nadoknadu. U prilog tome svedoči ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba.

Funkcionalnost i ugradnja zuba

Mane mobilnih i parcijalnih proteza, čiji su nosači susedni obrušeni zubi, leže u kratkotrajnosti rešenja, nestabilnosti, ali i dugoročnim troškovima kojima neminovno vode. Samim tim, upitna je i funkcionalnost ovakvih radova. Ugradnja zuba, most, kao i slične stomatološke intervencije, pored stabilnosti i funkcionalnosti, obezbeđuje i komfor, prirodni izgled i nadasve trajnost rešenja problema. Još jedna od prednosti tehnike nadogradnje zuba ogleda se u tome što čuva zdrave susedne zube jer je nosač parcijalne nadoknade sam implant. Zubni implanti – komplikacije su retke, a uz pridržavanje saveta implantologa minimalne. Sve se svodi na redovnu oralnu higijenu. Nema zabrane kada je reč o ishrani, pacijenti mogu konzumirati sve namirnice.

Bez klimanja i cimanja

Kreativnost rešavanja bezubosti u implantologiji iz dana u dan pomera granice. Danas postoje brojne tehnike nadogradnje izgubljenih zuba, u zavisnosti od vremena, cene, stanja vilica pacijenta itd. Neke od osnovnih tehnika, po broju ugrađenih implanata, su:

  1. All on 4,
  2. All on 6,

Na osnovu vremena nadoknade zuba možemo razlikovati 3 osnovne tehnike:

  1. Imedijantna ugradnja implantata
  2. Rana tehnika ugradnje implantata
  3. Kasna tehnika ugradnje.

Implantološka praksa je pokazala da je ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba prva na listi želja pacijenata. Ova tehnika omogućuje trenutnu funkcionalnost, brz oporavak, lako održavanje, dugoročan kvalitet, prirodan izgled lica i osmeha i poslednje, ali ne i najmanje bitno novčano jeftinije rešenje (posmatrano sa stanovišta kvaliteta i trajnosti). Ovom tehnikom ugrađeni implanti zuba komplikacije svode na minimum, posebno imajući u vidu stručnost i iskustvo tima koji će prethodno obaviti sve neophodne procedure kako bi pacijent mogao da se oseća što komfornije. Implanti zuba, cena se formira na osnovu obima intervencije koju je neophodno izvesti. To uključuje snimanje, pregled tima profesionalaca koji učestvuju u formiranju savršenog osmeha.

Implanti zuba – iskustva i prednosti

Brojne prednosti ustoličile su dentalne implante kao trenutno najbolju zamenu za prirodne zube. Pored toga što obezbeđuju funkcionalnost, implanti su vezani za vilične kosti što im daje dodatnu čvrstinu i stabilnost. Ugradnja zuba je idealno rešenje za niz izgubljenih zuba (2 ili 3) pre svega zbog svoje dugotrajnosti. Takođe, štiti okolne zube od parcijalnih mostova jer je njihov vek trajanja znatno kraći. To povlači i finansijsku uštedu dugoročno posmatrano. Implanti zuba, iskustva pacijenata su mahom pozitivna propraćena blistavim osmehom, koji je i bio cilj. Bezbolna intervencija se odvija u lokalnoj anesteziji. Strah, kao jedan od faktora koji je ranije činio da pacijenti oklevaju, je odstranjen. Zubni imlanti – komplikacije kao drugi faktor „sputavanja” su takođe svedene na minimum. U samom procesu observacije pacijentu pristupa tim stručnjaka koji ga ujedno i priprema za samu proceduru ugradnje. Šanse da dođe do neke komplikacije su svedene na minimum. Implantologija se toliko razvila da je učinila kompletnu bezubost rešivom u roku od 72 sata. To je moguće postići imedijantnom tehnikom ugradnje zuba.

Implanti zuba – cena opravdava kvalitet, funkcionalnost, nove mladalačke konture lica, eliminiše frustracije zbog bojazni da će mobilna proteza izleteti pred sagovornika, ali i doživotno rešenje probelma. Tu treba pridodati i brzo rešenje bezube vilice koja se postiže tehnikom narodski poznatom kao ‚‚ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba.’’

Zašto su implantati najbolje rešenje?

Brojni razlozi su zubne implante doveli na vodeću poziciju nadoknade izgubljenih zuba. Pored toga što čuvaju viličnu kost od daljeg propadanja tj. smanjenja volumena mandibularne kosti, spečavaju dalje utonuće i repozicioniranje sačuvanih/zdravih zuba, te čuvaju mladalački izgled i punoću lica. Implanti zuba, iskustva vezana za ovakav vid rekonstrukcije se uglavnom opisuju superlativom. Mesta za strah nema jer je lokalna anestezija učinila proceduru bezbolnom. I na kraju, implanti zuba – cena višestruko manja dugoročno posmatrano.

Ukoliko želite da saznate više o samim tehnikama i procedurama ugradnje zubnih implanata posetite zvaničan sajt kompanije Ihdedental.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *