Nekoliko korisnih saveta za uređenje malih kupatila

Mala kupatila često nas ne inspirišu da se upustimo u investiranje i uređenje kupatila koliko bi mi to zaista hteli. Smatramo da ulaganje u kupatilski nameštaj nije dobra ideja, pa se dešava da nam kozmetika, peškiri i ostale neophodne stvari bivaju razmeštene po čitavom stanu. Ipak, grešimo, jer se i u mala kupatila može kupatilski nameštaj i te kako dobro, funkcionalno i estetski uklopiti, a ujedno uštedeti i vreme i prostor za nalaženje svega onog što nam je u nekom trenutku neophodno.

Kako bi pametno započeli uređenje vašeg kupatila, utrošili što manje finansija, počnite sa dobrim planom, a pre svega obratite pažnju na veličinu. Izmerite površinu vašeg kupatila i razmislite kakav bi to kupatilski nameštaj najviše odgovarao dimenzijama vašeg kupatila.

Dobar plan je ono što vam je potrebno

Čak i kada je malo kupatilo u pitanju, budžet mora biti dobro isplaniran. U zavisnosti od toga šta vi želite da promenite u svom kupatilu, zavisiće i visina budžeta. Ako planirate samo da ga osvežite, dodavanjem pojedinih detalja, savet je da sačekate sezonska sniženja ili se raspitate i proverite kod drugih, jer možda baš taj detalj ili predmet koji želite za vaše kupatilo možete naći u nekoj drugoj radnji po manjoj ceni i time uštedite. Ako pak želite promenu čitavog kupatila, moraćete izdvojiti veći budžet, jer se često dešava da nešto od dodatnih materijala za kupatilo zatreba prilikom izvođenja radova, a pored toga renoviranje celog kupatila, uključujući između ostalog i promenu sanitarija ili keramičkih pločica nije mala stvar.

Birajte kupatilski nameštaj manjih dimenzija

Kupatilski nameštaj trebalo bi da se uklapa uz ostale boje vašeg kupatila, ali savet je da prilikom odabira boja fioka i ostatka nameštaja, uzmete belu, kako bi ambijent vizuelno izgledao veće. Ukoliko za veće ormare nema mesta, iskoristite prostor koji se nalazi ispod lavaboa i time sebi obezbedite mesto za odlaganje recimo peškira, kozmetike ili kućne hemije.

Ne zaboravite detalje, oni mogu da potpuno promene enterijer same prostorije, pa tako detalji poput čaše za četkice za zube ili dozera za sapun slobodno izaberite tako da budu jarkih boja.

Za uređenje manjih kupatila savet su i uske otvorene police na zidu, koje takođe možete iskoristiti za odlaganje svih svojih potrepština. Ugaone police u tuš kabini su isto tako dobro rešenje. Pametno ćete uštedeti prostor i ako izaberete uske ormariće sa ogledalom sa prednje strane.

Tuš kabina umesto kade

Značajna ušteda prostora postiže se ako izaberete ugao koji želite i u svoje kupatilo stavite tuš kabinu umesto kade. Danas je izbor tuš kabina zaista veliki, i osim što su lepog, modernog izgleda one su praktične i funkcionalne i u njima svaki centimetar služi nameni. Savet je da birate tuš kabine sa providnim staklom zbog stvaranja iluzije većeg prostora, a i sa ulaza kupatila moći će da se vidi njegov drugi kraj.

Kada smo kod ulaza, neka smer otvaranja vrata bude okrenut ka hodniku, jer ukoliko na ulaz u kupatilo postavite vrata koja se otvaraju ka unutrašnjosti, nepotrebno će zauzeti prostor koji može biti iskorišćen za jedan ili čak dva elementa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *