Mirna letovališta za savršeno letovanje za dvoje

Putovanja su neka od najlepših stvari u vezi! Zajednički odmor je jedinstvena prilika da naučite nešto novo o Vašem partneru, da učvrstite odnos i kreirate nove uspomene.

U narednom tekstu pročitaćete koje su to destinacije popoularne među parovima, i gde se  nalaze letovališta koja pružaju savršeno romantičan i ljubak odmor u dvoje!

Evia – vulkanska lepotica

Grčka je zemlja strasti i romantike pa ne čudi da je najpopularnija destinacija parova baš jedno od njenih ostrva. Kada je u pitanju Evia opušteno letovanje iz snova je zagarantovano! Okružena je sa tri planine gustih borovih šuma i dugim plažama sa uvalama od belog peska, koje zapljuskuje tirkizno, čisto more. Zamislite sad zalazak sunca u stapanju svih tih boja…

Tokom čitavog dana u vazduhu se osećaju mirisi sa okolnih plantaža maslina i smokvi, pa usporite tempo i uživajte na nekoj od lokalnih plaža. Boja more na plaži Korasida će Vas ostaviti bez teksta! Na Dafni plaži možete uživati u društvu drugih mladih parova, dok se na plaži Rovies pripremite za jedinstven doživljaj plavog mora koje zapljuskuje obale gustih četinarskih šuma u zalazak sunca.

Ono što Eviju takođe izdvaja su brojni termalni izvori. Izlet brodićem do Lihadonisije, ostrvaca vulkanskog porekla, biće dobar izbor za okrepljenje duha i tela. Najpoznatija banja u Grčkoj je Edipsos, istoimenog naziva kao i selo u kom se nalazi, sa više od 80 izvora, šarenolike flore i faune. Za letovanje na Eviji ne morate izdvojiti ogroman novac; Po niskim cenama uživajte u lokalnoj hrani, piću, kao i brojnim izletima.

Boemska Sicilija za romantike

Priobalni gradići i ribarska sela krase boemski romantičan duh sicilijanske atmosfere odlična su destinacija ako ste u potrazi za autentičnom kulturom i tradicionalnim sicilijanskim načinom života.

Najlepše plaže nalaze se u blizini su prirodnog rezervata sa kog se pruža očaravajuć pejzaž na malene lagune i dugačke peščane plaže, mnogo mirnije od plaža sa privatnih odmarališta. Fontane bianche i Klalamoske su plaže popularne su među plivačima i roniocima, jer su podvodne pećine pravi svet za sebe kad su u pitanju flora i fauna i u njih će se zaljubiti svaki ronilac.

restoran-sicilaija-letovanje

Živahna gradska atmosfera Palerma odiše mešavinom grčke, rimske i arapske kulture na ulicama kao i sofisticiranim vinarijama na svakom koraku i haotičnim pijacama gde možete jesti jeftino a fenomenalno. Okupajte se na nekoj od plaža Čefalaua, uvučenim između litica, sa pogledom na raskošne sicilijanske vile.

Obale Taormine i Sirakuze, koje zapljuskuje toplo Jonsko more, kriju najlepše nudističke i plaže, ali ukoliko niste ljudbitelj – spustite se žičarom do malog prirodnog rezervata – Izole Bele. Plaža San Lorenco ističe se brojnim restoranima domaće kuhinje i karipsko plavom bojom mora, popularnoj među roniocima i ljubiteljima sunčanja.

Ljoret de Mar – leto uz španske gitare

Španski gradić bogatog kulturnog nasleđa, opasan srednjovekovnim zamkovima,

isposnicama, baštama i restoranima, pravi je raj za ljubitelje prirode i jedinstvenog gastronomskog doživljaja karakterističnog za ovo podneblje.

Nalazi se u Kosta Bravi, na samo 80 kilometara od Barselone, a uske krivudave staze kojima je opšiven, omogućajavaju Vam da otkrijete sve skrivene kutke grada, na jednom aktivnom, ali jednako ispunjavajućem odmoru!

Spoj kristalno čistog mora, toplog tokom cele godine, u kombinaciji sa jako pristupačnim cenama, beskrajno dugim peščanim plažama – pružaju mogućnost svima da saznaju zašto se na ovom mestu ‚‚snovi ostvaruju”.

Antalija, Turska

Sve popularnija destinacija među mladim parovima je Turska. Antalija je biser ‚‚turske rivijere” koga krase duge, isključivo peščane plaže i luksuzni hoteli. Suva mediteranska klima, sa preko 300 sunčanih dana, dovoljan je razlog da se i vi ovoj destinaciji vraćate više puta godišnje, u potrazi za upečatljivim godišnjim odmorom.

Region oko grada odlikuje se zapanjujućom prirodnom lepotom, kao i fascinantnim arheološkim ruševinama. Na vrhu litice planinskog pojasa Taurus nalazi se stari grad Kaleici, sa kog se pruža veličanstven pogled na luku.

Možete uživati u neverovatnom prizoru slivanja vodopada Duden, visokog 15 metara, pravo u more na plaži Lara. Očaravajuće prirodne fenomene možete videti i kod vodopada Kursunlu i jezera Nilufer. U Antaliji Vam neće ponestati ideja kako da odmor učinite zanimljivim!

Uske i krivudave kaldrme prepune su tradicionalnih kuća, restorana i klubova zbog kojih ćete imati utisak kao da ste se zatekli u vremenu Otomaskog carstva. Ali ne samo Otomanskog; viševekovne mešavine kultura na ovom prostoru, i danas doprinose tome da parovi iz celog sveta prepoznaju Antaliju kao mesto za svoj odmor.

Nadamo se da smo pomogli u odluci gde ćete provesti divan i romantičan odmor ili koga ćete obradovati predivnim poklonom. Mnogi ugostitelji kojima budete ukazali poverenje, zasigurno će se potruditi da im se vratite i naredne godine.

Ne zaboravite da su trenuci uživanja sa Vama dragom osobom, oni koje ćete prepričavati i svojoj deci pa se potrudite da od odmora iskoristite svaki trenutak, i da ga ovekovečite fotografijom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *