Interesantne ideje za uređenje dvorišta

Srećan je onaj ko ima dvorište i ko obožava da provodi vreme tu, pored bašte, ispod krošnje ili jednostavno na terasi gledajući ispred sebe sve ono što je delo njegovih ruku i delo prirode.

Uvek je dobro imati to jedno sigurno mesto, mesto za uživanje, gde se osećamo najlepše, gde možemo da pronađemo svoj mir i gde apsolutno možemo da se opustimo. Nekada nastaje problem, jer nemamo dovoljno vremena da se posvetimo uređenju dvorišta te nam deluje kao da smo zapostavili taj deo koji bi mogao da nam pruži mnogo više. Ukoliko ste zapostavitli dvorište ili želite da od njega napravite nešto u čemu ćete provoditi vreme sa uživanjem, onda imamo odlične predloge za vas.

Popločan vrt na sredini dvorišta

Ovo je savršena ideja kako da napravite mali raj u vašem dvorištu. Ovo će biti samo vaša oaza mira, a sa vašim gostima, odnosno prijateljima možete satima sedeti u toj oazi i uživati. Dakle, sve što treba da uradite jeste da popločate jednu stazu do dela gde će se nalaziti vaša oaza, koja će takođe biti popločena ali u obliku kruga. Zatim oko tog kruga treba da posadite cveće. To mogu biti ruže, jer ruže uvek opuštaju i svakako ulepšavaju prostor, te će ta vaša oaza biti stvarno kao iz bajke. Ukoliko niste ljubitelj ruža, to može biti bilo koje drugo cveće, poput begonija, karanfila, hortenzija i slično. U principu važno je da se samo vama svidi i da se narvno posavetujete sa stručnjacima koje cveće je najoptornije i koje najduže traje. Zatim, možete tu da postavite i jedan sto i više stolica, možete ga okružiti i živom ogradom. Na kraju, odgovarajuća spoljna rasveta će učiniti da ovaj deo vašeg dvorišta izgleda savršeno i omogućiti vam da u njemu uživate i u toku večeri.

Ukrasno kamenje

Ukoliko nećete ići tako daleko kao u prethodnom primeru i ukoliko nemate sredstava za sve to, onda vam savetujemo da načinite neke sitne promene. Ukoliko nemate vrt, onda bi bilo dobro da uredite jedan mali deo svog dvorišta tako da liči na vrt. Nakon toga možete da postavite ukrasno kamenje oko tog vrta. Kamen oblutak je jedan od najboljih izbora za uređenje vrta. To će sigurno dati drugi izgled vrtu, ali i celokupnom dvorištu. To ćete i vi čim izađete iz kuće zapaziti, ali i vaši gosti. To je ona prva prijatna stvar koju ćete videti ujutru. Ukrasno kamenje možete postaviti i oko neke stazice i samo na taj način možete promeniti izgled vašeg dvorišta.

Stepenicama do savršene oaze

Uvek je interesantnije kada je jedan deo dvorišta izdvojen od drugih. Isto tako vi možete u vašem dvorištu da napravite deo koji će da bude na drugom nivou od ostalih. To znači da uređenje dvorišta ne mora samo da se svodi na uređenje bašte, već može da uključuje mnogo više od toga. Dakle, možete napraviti stepenice do jednog dela vašeg dvorišta, a ovo će najbolje biti u onim domaćinstvima gde je jedan deo prirodno izdvojen od drugog, odnosno prirodno je na drugom nivou. Samim tim, do vašeg vrta mogu voditi stepenice i to će biti divno. A u vašem vrtu može biti mnogo ruža i begonija i drugog prelepog cveća. Ovo zaista može da bude oaza mira i rajsko mesto, jer uvek je nekako lepo kada nas stepenice vode do nekog cilja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *