Da li je kosa Vaš zaštitni znak?

Biću potpuno iskrena – moja sve do nedavno nije bila. Koliko god da sam se trudila da je održavam i da lepo izgleda, nisam mogla da je „pobedim“. Maska za kosu je bila neizostavni element kada je nega kose u pitanju. Verujte da sam probala sve što sam stigla. I ne samo maske, razni preparati za kosu su mi pravili društvo. Smenjivali su se na polici jedan za drugim, ne bih li pronašla one odgovarajuće. I opet ništa.

Koji vitamini za kosu pomažu?

Kada sam prvi put čula za termin „vitamini za kosu“ nisam znala šta da očekujem i koja je sledeća ludost koju ću pročitati i upotrebiti. Nije bila ludost, reč je o sasvim običnoj konzumaciji. Različite namirnice koje svakodnevno koristimo sadrže u sebi vitamine. Osim što su dobri za zdravlje i za negu ostalih delova tela, dobri su i vitamini za kosu. Uvek možete koristiti i vitaminske tablete kao dodatke ishrani.

Da li mi je maska za kosu pomogla?

Kao što sam već napisala upotrebljavala sam razne maske, pa pogađate da ni jedna nije dala potpuno željene rezultate. Neosporna je činjenica da su mi i vitamini za kosu, kao i maske donekle pomogli. Različiti preparati za kosu daju različite efekte u zavisnosti od tipa kose i nivoa oštećenosti.

Moja kosa je bila potpuno oštećena. Obzirom da nisam zadovoljna prirodnom bojom kose, farbam se na 15ak dana. Kako izvlačim dosta svetliju nijansu od prirodne, upotrebljavam jači hidrogen. Kolorizacija kose je još više uništila kosu, ali ipak sam zadovoljna bojom i ne planiram da odustanem od toga.

Oštećenje se i nije toliko primećivalo kada bih uvijala kosu (naravno uvijala sam je samo prirodnim metodama, nisam smela da je dodatno uništavam). Međutim kada sam htela da ispravim kosu ili da je isfeniram, rezultat bi bio izgled slame. Kada kažem da ni jedna maska za kosu koju sam koristila nije dala željene rezultate, mislim upravo na to da je „slamasta“ kosa bila i dalje prisutna.

Kako da nega kose da najbolje efekte?

Pošto već kućna nega kose, ili kako ja volim da kažem „metod samopomoći“, nije uspeo, rešila sam da potražim stručnu pomoć. Obratila sam se salonu Beauty Boom, jer njima verujem i dokazali su svoju stručnost kroz neke druge tretmane na koje sam išla kod njih.

Na njihovom sajtu su mi privukla pažnju dva tretmana. U pitanju su botoks kose i Olaplex tretman. Po mom mišljenju sada najbolji preparati za kosu su Olaplex hemijski preparati. Oni ne sadrže štetne sastojke, a obnavljaju i regenerišu kosu u toku i nakon tretmana. Posle upotrebe ovog prozivoda kosa postaje jača i snažnija.

Botoks kose nosi ovaj naziv jer utiče na ispravljanje kose, popunjava oštećena mesta i sprečava pucanje i uvijanje kose. Jednako efikasno deluje na sve tipove kose (čak i na kovrdžavu) i daje joj sjajan volumen. Ono što je mene uplašilo je što nisam znala kako izgleda sam tretman. Sada bih ga opisala kao maska za kosu sa vidljivim rezultatima. Tretman traje nešto više od sat vremena, baš kao i kada kući sami ostavite neku masku da deluje. Duboko prodire u dlaku čineći je ravnijom i sjajnijom a rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

Razni preparati za kosu koje sam prethodno koristila nisu dali željene rezultate i sređivanje kose je za mene bilo jako naporno, a uz to kosa mi je retko kad bila oblikovana onako kako sam htela.

Zahvaljujući gore pomenutim preparatima kosa je postala moj zaštitni znak i sada obožavam da joj poklanjam pažnju, jer znam da me neće izneveriti.

Ostale usluge koje Beauty Boom estetski studio pruža su trajno ispravljanje kose, muški i ženski frizer i nadogradnja kose. Stučno objašnjenje o svim tretmanima možete nađi na sledećem linku: http://www.salonlepote.rs/nega-kose

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *