Ako kupite kvalitetna kolica za bebe možete ih koristiti godinama, pogledajte kako da odaberete ona prava

Kupovina za prvo dete je uglavnom mnogo obimnija i skuplja nego za drugo i treće. Razlog za to je što roditelji za prvo dete moraju da kupe sve, krevetac, nosiljke, dubak i kolica za bebe. Sve ovo je dosta skupo, ali ako kupite kvalitetno, može da traje godinama i da ga mlađa deca nasleđuju od starije.

Kolica za bebe su jedno od pomagala koje se uglavnom prenosi i na mlađu decu, samo ako se dobro odabere. Mladi roditelji često naprave grešku tako što kupe nekvalitetna ili nepraktična kolica koja izgledaju atraktivno. Zbog toga plaćaju mnogo više time što, kada uvide svoju grešku, moraju da kupuju druga kolica.

Koja su najpraktičnija kolica za bebe?

Iskusniji roditelji na svim društvenim mrežama i forumima savetuju da se prilikom kupovina kolica za bebe ne zanosite njihovim izgledom i cenom. Ako su neka kolica skuplja to nikako ne znači da su automatski i bolja. Iskusni roditelji kažu da je prilikom kupovine kolica za bebe neophodno da proverite nekoliko stvari kako biste bili sigurni da ste napravili pravi izbor.

Točkovi su jako bitni kod kolica za bebe

Verovatno poslednja stvar na koju budući roditelji obraćaju pažnju prilikom kupovine kolica za bebe su točkovi, a oni su ti koji znatno utiču na udobnost kolica.

Kolica za bebe se proizvode sa plastičnim, gumenim i točkovima na naduvavanje. Definitivno su najneudobnija kolica sa plastičnim točkovima i roditelji preporučuju da se kupuju isključivo ukoliko znate da ćete bebu voziti po asfaltu i ravnim površinama. Gumeni točkovi su mnogo udobniji i dugotrajniji, ali su i teži, pa ako ćete kolica sklapati i ubacivati u gepek jednom rukom, dok Vam je beba u drugoj, možda nisu pravo rešenje. Najudobniji su definitivno točkovi na naduvavanje.

I kada je broj i veličina točkova na kolicima u pitanju se vode polemike. Uglavnom roditelji tvrde da na kolicima sa četiri točka, dva zadnja moraju biti veća od prednjih zbog lakšeg manevrisanja. U poslednje vreme su popularna kolica sa tri točka, a roditelji kažu da su ona najpraktičnija za neravne terene i šetnje po prirodi.

Presvlake na sedištima kolica za bebe se moraju lako prati

Uprkos tome što svi dozvolimo da nas zavedu lepe presvlake u nežnim bojama na kolicima, treba da razmišljamo i o praktičnoj strani. Prilikom kupovine kolica za bebe roditelji obično zaboravljaju da će dete u njima jesti sve i svašta, pa će kroz samo par meseci presvlake biti umrljane čokoladom, keksom, kašicama i sl. Zbog toga treba birati presvlake koje se mogu očistiti vlažnim maramicama svakog dana, a jednom u nekoliko nedelja i oprati u veš mašini.

Sistem za sklapanje

Na našem tržištu se prodaju kolica za bebe sa različitim sistemima za sklapanje. Roditelji kažu da su najpraktičnija ona koja se mogu sklopiti jednom rukom jer ćete se često naći u situacijama da nemate pomoć prilikom ubacivanja bebe u kola.

Birajte lagana kolica za bebe

Na kraju, roditelji savetuju da su uvek bolja lagana kolica od onih glomaznih i teških. Ovo se posebno preporučuje osobama koje žive u zgradama koje nemaju lift jer ćete, noseći bebu i kolica na treći sprat bez lifta nekoliko puta, ubrzo odustati od bilo kakve šetnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *