Kutije iznenađenja su sjajna ideja

Ne znate šta da radite sa kartonom? Posmatajući slike na raznim kreativnim sajtovima, možete napraviti simpatične velike i male poklon kutije, ukrašene belim ili ružičastim flomasterom, trakama, šljokicama. Po kutijama možete lepiti i fotografije, postere ili likove omiljenih crtanih junaka. Takav poklon sigurno će oduševiti najmlađe članove porodice.

Kreativno pakovanje poklona

 U većini slučajeva dok tražimo stvari koje će se svideti primaocu poklona, zaboravimo na ambalažu poklona. Tada najčešće kupimo obične ukrasne kese, koje ponekad mogu biti veoma skupe. Uglavnom se ukrasne kese preseljavaju z doma u dome, od kuće do kuće, od rodbine do prijatelja. 

Ipak, ambalaža u kojoj je poklon zapakovan može umnogome doprineti njegovom izgledu, luksuzu ili naklonosti primaoca poklona. 

Najčešće zaboravimo da kreativno pakovanje oklona moeže biti lako, efikasno, jeftino, kreativno, zabavno.

Kako novogodišnje poklone ukrasiti jeftinim, prirodnim i estetski privlačnim karakteristikama?

Novogodišnji pokloni  su uvek dobrodošli.

Nema potrebe da idete u kupovinu i kupujete šareni, blistavi papir kako biste zapakovali vaš poklon. Ukoliko imate stari časopis ili novine kod kuće, možete ih iskoristiti. Omotajte poklon u novinski papir. Crno-bela pozadina pristaje crvenoj boji za revitalizaciju, tako da na nju vežite crvenu mašnu, a možete je možda pronaći i među starim trakama koje su se ukrašavale neke stare piklone. Ali ako želite dodatne ukrase, na primer, možete uzeti zmite širu prozirnu trakicu i užu svilenu traku i zajedno ih vezati u mašnu.

Ukoliko želite da obradujete sladokusca, možete iskoristiti kuhinjske predmete. Pa tako na primer, vaš poklon možete zapakovati u kartonsku ambalažu, koju ćete ukrasiti šarenim ili čokoladnim mrvicama, a na vrh pričvrsiti dva, upravo ispečena kolača.

Dvostrani papir

Pokloni umotani u kombinaciju dva papira biće prava privlačnost za poglede ispod vaše jelke. Kombinujte smeliji uzorak sa jednostavnijim, ali ostanite u istoj boji. Na  primer možete izabrati papir u plavoj boji i papir u beloj boji na plave tufnice i uviti vašu kartonsku ambalažu u kojoj se nalzi poklon. Neka krajnji rezultat bude zlatna traka, kao simbol novogodišnjeg poklona.

Dodatak iz prirode

Ukoliko ste se već odlučili na kartonsku ambalažu, na taj način pomažete očuvanju okoline. Potpuni „prirodan izgled“ dobićete sa recikliranim papirom i nekim prirodnim priborom. Omotajte poklone žicom od jute, a zatim ispod nje zavijte grančice smreke, imele ili paprati.

Sovice

Za ovakvo pakovanje treba vam običan beli papir, olovka i nešto zlatnog papira. Omotajte poklon onako kako biste obično omotali kutiju, ali na kraju ne savijajte jezičke sa strane. Pričvrstite zlatne trouglove na jezičke i nacrtajte oči. Dodajte kvačicu i sova je spremna.

Kuća

Možete napraviti sopstvenu pakovanje za vaš poklon u obliku kuće. Poreban vam je karton, željene dimenzije, ili veći komad koji možete iseći. Napravite trougao od rebrastog kartona, obojite krov, i zalepite prozore i vrata. Primalac će pored pokolna sačuvati i kartonsku ambalažu.

Za idealno pakovanje, važno je da budete kreativni, da namenite poklon s ljubavlju, i personalizujete ga prema osobi kojoj poklanjate. Nećete omašiti sigurno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *