Liposkulptura tela – kako se sprovodi i ko su kandidati za tretman?

Niko od nas nije savršene građe i verovatno da svi imamo određene potajne želje o tome šta bismo promenili u pogledu svog fizičkog izgleda. Iako se trudimo da se pravilno hranimo, pijemo dovoljno tečnosti, uvodimo fizičke aktivnosti, odlazimo na različite masaže i tretmane radi što zdravijeg života i atraktivnijeg izgleda, postoje uvek određene kritične tačke na koje nikako ne možemo uticati prirodnim putem. U ovakvim situacijama estetska hirurgija može da vas reši problema, a jedan od načina za oblikovanje i zatezanje tela jeste minimalno invazivan tretman pod nazivom liposukcija odnosno liposkulptura tela.

Ova metoda za zatezanje tela je jedna od najpopularnijih kad je u pitanju estetska hirurgija tj. skidanje viška masnih naslaga sa određenih delova tela kao što su bedra, stomak, zadnjica, bokovi, podlaktice, nadlaktice, potkolenice i slično. Liposkulptura je brz i efikasan način da se rešite manjih, ali kritičnih nepravilnosti u vašem izgledu! Na ovaj način ćete bez mnogo muke izvršiti fino oblikovanje i zatezanje tela, tj. postići izgled o kakvom ste oduvek sanjali.

Liposkupltura – kome je namenjena intervencija?

Iako estetska hirurgija pruža različite metode uz pomoć kojih možete da se rešite viška masnih naslaga, znajte da liposkulptura ne može da vas reši problema kakav je prekomerna težina, već ovim tretmanom možete izvrši samo preoblikovanje tj. zatezanje tela ukoliko na pojedinim mestima postoji određeni višak masnoća. Već smo pomenuli da se liposkulptura najčešće radi na kritičnim delovima na kojima se masne naslage skupljaju, a koje uglavnom niste u mogućnosti da uklonite prirodnim putem. Idealan kandidat za ovakvu proceduru jeste osoba sa stabilnom kilažom, između 25 i 45 godina, sa viškom od 5-10 kg koji se nagomilao u predelu kolena, članaka na nogama, nadlaktica, butina, bedara, kukova, zadnjice, leđa, stomaka i drugih delova tela, a može da se koristi i za smanjenje grudi. Takva osoba će najbolje reagovati na intervenciju i zatezanje tela će moći da se uradi efikasno i brzo!

Liposkupltura može da utiče na uklanjanje okvirno 5kg masnoća, ali na ovaj način nećete se rešiti celulita, strija, kože koja je opuštena i drugih problema! Za to služe intervencije koje estetska hirurgija takođe može da ponudi, a jedan od njih je zatezanje stomaka – procedura koju možete da kombinujete zajedno sa liposukcijom. Takođe, ako ste želeli da korigujete određene delove tela i izvršite npr. povećanje usana, grudi, jagodica, zadnjice ili podmlađivanje odnosno lifting lica – idealno bi bilo da ukoliko možete iskoristite sopstveno masno tkivo dobijeno nakon liposukcije, a koje sadrži faktore rasta i matične ćelije, jer ćete tako obezbediti najadekvatnije popunjavanje bora i delova tela koje ste želeli da uvećate i promenite.

Ukoliko razmišljate o tome da se podvrgnete bilo kom tretmanu kada je estetska hirurgija u pitanju, pa i procedura kakva je liposkulptura zahteva da vaše zdravstveno stanje i telesna težina budu stabilni, jer ćete se tako najbrže oporaviti i smanjiti potencijalne rizike koje nosi svaka intervencija, a na koje će vas upozoriti profesionalni doktori kakvi su u bolnici „Colić“.

Na koji način se radi liposkulptura?

Kada je u pitanju klinika za estetsku hirurgiju i usluga liposukcije tela, ova procedura predstavlja minimalno invazivan tretman za uklanjanje nagomilanih masnih naslaga iz potkožnog tkiva. Postupak se sprovodi uz pomoć posebnih instrumenata – kanila odnosno šupljih cevčica koje se uvlače u prethodno napravljene male rupe na koži. Te cevčice moraju biti različitih veličina i oblika, kako bi se neophodna masnoća mogla ravnomerno izvući iz svih delova tela i slojeva kože. Moguće je olakšati ovu proceduru ukoliko se prethodno pod kožu ubaci fiziološki rastvor sa adrenalinom ili uz pomoć ultrazvučnog razbijanja masnih ćelija. Klinika za estetsku hirurgiju „Colić“ uglavnom sve procedure obavlja u lokalnoj anesteziji, a liposkulptura može da traje od sat vremena, pa do pet sati – u zavisnosti od toga koje sve regije je potrebno da budu obuhvaćene ovim tretmanom.

Koliko je potrebno vremena za oporavak nakon tretmana liposukcije?

Ukoliko se pridržavate saveta i uputstava lekara pre i nakon liposukcije, vreme koje je potrebno za oporavak je izuzetno kratko tj. već nakon 5-7 dana možete da se vratite svojim redovnim aktivnostima, s tim da se preporučuje najmanje 3 nedelje nošenje steznika/midera koji će vam pomoći da se višak kože skupi. Naravno, oporavak zavisi od mnogih faktora kao što su prethodno zdravstveno stanje i stanje kože, godine pacijenta, životne navike i aktivnosti i slično.

Klinika za estetsku hirurgiju „Colić“ obezbedila je svojim pacijentima ne samo vrhunske estetske usluge, već i mogućnost bolničkog smeštaja u luksuznom prostoru koji vam omogućava potpuni komfor i privatnost! Bolnica se nalazi u centru Beograda, a bićete smešteni u jednoj od soba koje se nalaze na 400 m², a opremljene su televizorom, kupatilom i sopstvenom telefonskom linijom. Na raspolaganju su vam takođe i brojni časopisi i dnevna štampa, kao i Wi-Fi konekcija.

Klinika za estetsku hirurgiju kakva je bolnica “Colić” posebnu pažnju poklanja programu lečenja, a tokom boravka u bolnici – medicinska sestra brine 24h o vama. Pored svakog kreveta se nalazi dugme čijim pritiskom pozivate sestru ako vam je potrebna, a bilo kada možete da se obratite i svom lekaru za više informacija o intervenciji i tome šta vas sve čeka u periodu nakon operacije.

Osoblje vodi računa o higijeni sobe i kupatila, a organizovana je i dostava hrane koja je usklađena sa bržim oporavkom pacijenata. Posete su dozvoljene u određeno vreme svakog dana do otpusta, kad je potrebno takođe strogo se pridržavati uputstava lekara. Nakon otpusta takođe se možete posavetovati sa profesionalnim timom putem kontakt telefona ili maila.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *