𝗞orekcija nosa 𝗯𝗲𝘇 operacije za lepši osmeh

Dok hodamo kroz život, nosimo naša lica kao svojevrsne pečate ličnosti. E, a šta kada se ti pečati, tačnije, naš nos, ne uklapa u konvencionalne ideale lepote a korekcija nosa nikako da dođe na dnevni red? 

U vremenu u kome živimo nekako se očekuje da to ispravljanje nosa prođe i bez operacije. 

Koliko je to realno danas i šta nas čeka ako se odlučimo da dovedemo naš nos u sklad sa okruženjem i pre svega samim sobom? Možda baš u ovim redovima leži odgovor na pitanje korekcija nosa da ili ne?

Saznaćete više ako nastavite čitanje našeg teksta.

Šta kaže istorija o čuvenim nosovima?

Nekima smetnja nekima sjajna karijera! I to baš zbog nosa.

Kroz istoriju, nosovi su postali neka vrsta zaštitnog znaka mnogih poznatih ličnosti. Svaki od njih nosi sa sobom priču, karakter i prepoznatljivost koja se izdvaja u moru lica. Jedan od najupečatljivijih nosova u istoriji pripada slavnom komičaru Karl Maldenu, čiji nos je postao simbol snage i ozbiljnosti na filmskom platnu. Ako još niste povezali Malden je naše gore list.

Ne možemo zaboraviti ni nepogrešivu eleganciju nosa Grejs Keli, holivudske dive koja je osvajala srca svojom harizmom i sofisticiranim izgledom. S druge strane, ikona rokenrola Džimi Hendriks donosio je svoj jedinstveni pečat baš zbog nosa, koji je savršeno odražavao njegov buntovnički duh i nekonvencionalni pristup muzici.

Nosioci neobičnih nosova su i veliki umetnici poput Salvadora Dalija, čiji je izraziti nos bio deo njegovog umetničkog identiteta. A da li biste prepoznali Čarla Čaplina bez njegovog karakterističnog nosa, koji je bio deo njegovog šarma na filmskom platnu?

Ovi nosovi nisu samo fizički atributi, već su postali simboli ličnosti, originalnosti i nečega što nas podseća da je lepota često u jedinstvenosti. Kroz istoriju, nosovi su postali deo nasleđa poznatih ličnosti, ostavljajući svoj trag i doprinoseći raznolikosti koja čini svet interesantnim i šarenim mestom. 

Naravno, Sirano de Beržerak je ipak prva pomisao kada pomislimo na neki neobičan I upečatljiv nos.

Nos kao mera lepote

Da li je pravilan nos stvarno toliko važan za naš ego?

I stiže odgovor. Da. Jeste. 

Teško da ćete naći osobu koja ima nepravilne konture nosa a da misli drugačije. 

Možda je nos ključni junak koji odlučuje hoćemo li ili nećemo dobiti titulu „najlepšeg lica“ našeg doba ili makar kandidata za tu titulu. Ali, pre nego što počnemo razmišljati da li je nos stvarno važan za našu sreću, setimo se jedne važne stvari – lepota je stvar subjektivnog doživljaja.

U stvarnosti, pravilan nos nije garantovan recept za sreću. Ljudi koji nose nos sa stavom, koji su samopouzdani i pozitivni, često postižu veći uspeh u životu. Zar nije ta harizma i unutrašnja lepota ono što nas zaista čini atraktivnima?

Lepota je u nesavršenosti

Istina je da je svako lice posebno po svojoj jedinstvenosti. Ono što možda smatramo „nesavršenstvom“ kod sebe, može biti nešto što drugi vide kao nešto prelepo i zanimljivo. Neki od najpoznatijih lica u istoriji nisu imali savršen nos, ali su ostavili neizbrisiv pečat svojom harizmom i doprinosom svetu.

Dakle, da li je pravilan nos bitan za ego? 

Možda u određenim krugovima, ali prava vrednost leži u našem unutrašnjem sjaju. Ako je nos malo ukrivljen ili nepravilan, neka to bude naša unikatnost, deo onoga što nas čini jedinstvenim. Jer, na kraju dana, pravi nos za naš ego je onaj koji nosi ponosno i hrabro, stvarajući svoju priču i čineći nas prelepima onakvima kakvi zaista jesmo. Sa procesom starenja, nos takođe menja oblik u određenoj meri, jer se koža istanjuje, suši i bora, a hrskavice gube elastičnost.

Ima li leka za one nezadovoljne izgledom svog nosa?

Naravno da ima. Medicina je poslednjih decneija napredovala. I to žestoko napredovala. Estetska hirurgija možda i prednjači u tom pravcu. 

Korekcija nosa bez operacije

Ko se odluči da promeni svoj izgled zbog nosa ima razloga za osmeh na licu. Prvo treba da zna da se sa ovakvom nehirurškom intervencijom mogu uspešno i bezbolno korigovati navedene nepravilnosti izgleda nosa i podmladiti koža nosa. 

Još  jedna inspirativna vest. Neinvanzivne intervencije na nosu mogu dovesti nos u gotovo idealne mere, pre svega zahvaljujući nano-bio tech materijalima i inovativnim tehnikama izvođenja!

I šta sad?

Ko se osmeli neka pročita još jednom ovaj tekst pažljivo, bez preskakanja. Korekcija nosa više nije bauk. Ako mu sve to deluje dovoljno inspirativno lako će se odlučiti na sledeći korak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *