Ima li leka za zubobolju?

Koliko je važna ishrana potvrđuje ne samo naš organizam, već i stručnjaci koji stalno naglašavaju da je neophodno na vreme učiti decu zdravim navikama kada je hrana u pitanju. Iako mnogi ne obraćaju pažnju na savete koji se ponavljaju stalno, jer kako dete da ne jede čokoladu, ko će još da ubedi svoje dete da mora da jede namirnice pune vitamina i kalcijuma, kada ono nije naviklo. Pošto je sve zapravo navika, ukoliko ste savesni roditelji važno vam je da vaše dete bude zdravo i pravo, onda dobro razmislite o preporukama koje vam je vaš doktor uputio. Naime, zapitajte se koliko ste vi imali muka oko zuba.

Da li vas je nekada zub toliko boleo da niste znali kako da smanjte bol? Jedini lek je bio odlazak kod stomatologa i jedina misao koju ste imali do dolaska u ordinaciju bila je da vam stomatolog samo izvadi zub i da prestanete da se mučite. A ni ne razmišljate šta će biti kada bi svaki stomatolog tako razmišljao, jer ako sa trideset godina krenete da vadite jedan pojedan zub čim vas zaboli, šta će onda biti kada budete imali pedeset godina. Iako ste stava ma nema veze, imam još 31 zub u vilici, nije to baš tako jednostavno.

Dobar savet – zlata vredan

Naime, bez obzira što je danas sve moguće i za novac možete dobiti potpuno nove zube, ne znači da će vam novi zubi odgovarati. Što bi se reklo, koliko para toliko muzike. E tako je i sa ugradnjom novih zuba. Kada biste malo obišli stomatološke ordinacije, shvatili biste da se usluge različito naplaćuju i neko bi se vodio time ako ne znaš šta je dobro, onda makar znaš šta je skupo i slično, ali u pitanju je zdravlje, pa nije baš pametno da kalkulišete kao da ste na pijaci.

Savetuje se da ukoliko imate problema sa zubima, a više verujete privatnim klinikama, onda potražite preporuku prijatelja, kolege, rođaka, jer ima različitih stručnjaka. Kada čujete zadovoljnog pacijenta, onda će vam biti jasno da idete u sigurne ruke i znate za šta dajete novac. Zato prvo se raspitajte, pa tek odlučite koju ćete kliniku posetiti.

Uvek je dobar način da pogledate sajt tog stomatologa i da se otprilike informišete o usluga koje pruža, pa ćete tako videti šta su osnovne delatnosti koje obavlja, da li se bavi zubnom protetikom, da li samo obavlja osnovne delatnosti ili postoji i neka specijalizacija, koliko se kreću cene, da li su zubni implanti njihov fokus ili su ipak proteze za decu i odrasle njihova specijalnost. U svakom slučaju, kada su proteze, zubni implanti u pitanju ili popravke i vađenje zuba, neke klinike imaju sve na jednom mestu, a neke rade zajedno, ali su na više mesta, pa se na jednoj adresi vrši pregled, na drugoj snimanje zuba, na trećoj tražite koji su to zubni implanti u ponudi, a na četvrtoj vrše njihovu ugradnju.

U svakom slučaju, važno je da shvatite da se sa zdravljem ne treba igrati i da zubobolja nije šala, jer do kojih komlikacija mogu da dovedu često ljudi ni sami nisu svesni.

Izvor. Stomatološka ordinacija Panakeia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *