Ulje od crnog kumina u službi leka iz prirode

Kažu da je priroda dala lek za svaku boljku, ali da je potrebno mnogo pažnje, znanja i vere, da bi se taj lek i pronašao. Ipak, mnoge od njih pronašli su narodi pre više hiljada godina i počeli da ih koriste kako bi pospešili zdravlje, olakšali brojna zdravstvena stanja ili u potpunosti izlečili određenu bolest.

Idući takvim tragom, verujući staroj egipatskoj medicini, ali i zapisima koji se nalaze čak u svetim knjigama, dolazi se do čudesnog semena – crnog kumina.

Crni kumin u upotrebi je već više hiljada godina, kao začin hrani, hlebu, ali i kao lek. Posebno ulje od crnog kumina predstavlja prirodni lek u bočici koji je u stanju da određena zdravstvena stanja reši brže i bolje nego svi lekovi koje je savremena medicina izumela i stvorila. Ako niste do sada znali šta sve može da učini, onda evo momenta da otkrijete mnogo toga.

Ulje od crnog kumina za lečenje upala i infekcija

Ovo ulje nalazi široku primenu u lečenju brojnih infekcija, bilo da se radi o urinarnim, vaginalnim, infekcijama grla, usta ili, pak, nekim infekcijama na koži. Za razliku od lekova iz apoteke, ulje od crnog kumina ne dozvoljava bakterijama da razviju otpornost, zbog čega se lečenje provodi do kraja. Posebno je dobra njegova primena kada dođe do upale bešike, jer osim što utiče na brzo smanjenje simtpoma koji otežavaju funkcionisanje, ulje ovog semena leči uzročnik upale bešike, tako da se nakon ispijene „terapije“ problemi ne navraćaju.

Ista stvar je i kada se pojave bakterije u urinu koje izazivaju otežano mokrenje, peckanje, infekcije koje dugo traju i koje upotrebom antibiotika čine samo da se stvore uslovi za napad drugih bakterija i nastanak drugih infekcija.

Ukoliko imate problem sa infekcijama grla i usne duplje, te se usled njih širi i neprijatan zadah iz usta, ulje od crnog kumina svezajedno može pomoći da se reše kao uzročnici, tako i sami simptomi propratni, negativni efekti.

Jačanje imunog sistema

Veoma važna činjenica koja dolazi zajedno sa ovom biljkom i njenim uljem jeste upotreba u prevenciji bolesti i upotreba zarad jačanja i stabilizacije imuniteta. Ulje od crnog kumina je veoma važno koristiti u ovim stiuacijama, posebno kada je imuni sistem narušan i u nemogućnosti da u potpunosti odgovori na napade bakterija, virusa, te brojnih bolesti.

Koliko je snažno dejstvo ulja crnog kumina u ovom pravcu dokazala je i nauka otkrivajući njegovo antitumorno dejstvo. Jačajući imunitet ulje od crnog kumina utiče na njegovo prepoznavanje kancerogenih ćelija i njihovog uništenja. Medicinska nauka je jasno označila ulje kao važno u prevenciji raka prostate, debelog creva i pankreasa, dok se njegovo korišćenje savetuje i zbog prevencije ove bolesti uopšte.

Kako se koristi ulje od crnog kumina?

Ulje se može koristiti oralno i na koži, budući da se koristi i u nezi i za lečenje upalnih procesa i kožnih bolesti. Oralno se može piti 3 puta na dan po jedna kafena kašičica ulja, tri meseca u kontinuitetu, dok se spoljašnja primena zasniva na utrljavanju male količine ulja na vlažnu kožu, dva do tri puta na dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *