Šta je Covid-19 promenio u radu kozmetičkih salona?

Početkom marta 2020 godine svima nam se život promenio. Zdravlje je sada na prvom mestu. Naučili smo kako da pravilno stavljamo maske, da peremo ruke i izbegavamo gužve. Sa radom počinju kozmetički saloni u Beogradu i drugim gradovima ali će mere preventive dugo biti prisutne. Uz obostrano poštovanje mera zaštite možemo uživati u svim blagodetima posete ovakvim objektima i imati privilegiju da nas neguju stručna lica.

Zaštitna oprema je obavezna!

U zavisnosti od mesta na kome rade radnici u kozmetičkom salonu, oni imaju vizire, naočare, ali su maske i rukavice obavezni svuda. Mere zaštite su propisane od strane države:

  • Klijenti zakazuju termine i na njih dolaze sami. Čekanje na svoj termin se ne sme obavljati u samom salonu
  • Dezinfekcija obuće i ruku je obavezna.
  • Sva pravila moraju biti jasno istaknuta na vratima i objašnjena klijentima
  • Kozmetički saloni su obavezni da nakon svakog klijenta ostave vremena za detaljnu dezinfekciju prostora pre nove mušterije
  • Ako za neke tretmane nije moguće obezbediti potrebne higijenske uslove oni ne treba da budu uvršćeni u trenutnu ponudu usluga…

Spisak je duži od ovoga a inspekcija redovno proverava da li se propisi poštuju. 

Svakako je najveća ponuda u našem glavnom gradu, čemu svedoči i internet pretraga “kozmetički saloni Beograd” koja daje na desetine firmi sa razičitim uslugama. Bez obzira na brojnost, svaki kozmetički salon u Beogradu mora da ispunjava sve uslove bez greške jer se tako štite i klijenti ali i zaposleni. Lica koja rade svojim zaražavanjem bi mogla postati i pravi rasadnici Korona virusa pošto su tokom radnog vremena u bliskom kontaktu sa puno ljudi. Zato nikom ne treba da bude teško da poštuje propisane mere i sprovodi ih u svom objektu.

Kako su se klijenti prilagodili novim merama?

Ljudi su i dalje u strahu. Moraju da poštuju korake, drže distancu i opet nisu 100 % bezbedni.

Kozmetički saloni nisu neophodnost, ali su odraz vođenja jednog normalnog života. Bilo da posećujete lokaciju u malom mestu ili su to možda neki kozmetički saloni u Beogradu i vi morate sprovesti zaštitne korake:

  • Tokom brojnih tretmana moguće je nositi masku i rukavice, pa se toga pridržavajte. Masku nosite pravilno, moraju biti pokriveni usta i nos, bez skidanja i diranja lica.
  • Distanca je bitna bez obzira kakvu zaštitnu opremu imate vi ili radnik salona i zato bez ljubljenja, rukovanja i sličnih pozdrava
  • Koliko god poštovali mere opreza ako pojedinac nije odgovoran virus će se preneti. Ako se ne osećate dobro, makar imali simptome koji nisu vezani za Korona virus – termin pomerite za drugi put. Nije još uvek sve razjašnjeno oko načina prenošenja ovog virusa. Utvrđeni su neki osnovni simptomi ( suv kašalj, temperatura, crvenilo očiju…) ali i ako to nije slučaj kod vas svakako nemojte izlagati druga lica oboljenju koje vi možda imate.

Čovečanstvo je preživelo mnoge pošasti, proćiće i ova. Briga za sebe i svoje zdravlje je ujedno i briga za sve oko nas. Neka poseta kozmetičkom salonu donese samo uživanje i zadovoljstvo a nikako brigu jer se mere nisu poštovale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *