Ovo su najbolji sobni bicikli za Vaše potrebe

Bliži se leto i svako od nas počinje da razmišlja o pripremi za sezonu kupaćih kostima i kratkih haljina. Onih par kilograma koje smo dodali tokom zime, pogotovo tokom praznika, kada smo se prilično opustili, sada se moraju skinuti. Najbolji način za gubljenje kilaže jeste kombinacija zdrave ishrane, sa što manje ugljenih hidrata i smanjenim unosom kalorija i treninga. Međutim, današnji ubrzan način života mnogima ne ostavlja dovoljno vremena za odlazak u teretanu i redovno vežbanje. Ako ste jedna od osoba koja nema vremena za odlazak u teretanu i želela bi da odradi efikasan trening u što kraćem vremenskom roku za vas su najbolji sobni bicikli.

Prednost korišćenja sobnih bicikala je u tome što se oni, pre svega, mogu koristiti i zimi. Dok ste kod korišćenja obične bicikle ograničeni vremenskim uslovima, ako za trening koristite sobni bicikl možete vežbati tokom cele. Poznato je da je kardio trening neophodan za dobro zdravlje, i taj način treniranja se preporučuje svim osobama koje imaju probleme sa visokim pritiskom, a idealan način da odradite dobar kardio trening je upravo na sobnom biciklu. 

Kako da odaberete najbolji trening na sobnoj bicikli?

U zavisnosti od Vaših potreba određujete kakav ćete trening imati. Ako želite da vozite bicikl zbog zdravlja, dovoljno je da odradite pola sata treninga dnevno sa opterećenjem koje Vama odgovara. Međutim, ukoliko imate višak kilograma kog želite da se rešite otkrivamo vam koji je najbolji trening na sobnoj bicikli. U poslednjih nekoliko godina jako su popularni „spining“ treninzi koji služe isključivo za mršavljenje. To su treninzi visokog intenziteta koji obično traju po sat vremena pa zbog toga ne odgovaraju baš svima. 

Ako ipak ne želite da toliko dugo vežbate, a da izgubite kilograme, za vas su najbolji HIIT treninzi na sobnoj bicikli. To su intervalni treninzi od 20ak minuta u kom se smenjuju periodi intenzivnog vežbanja i odmora. Izuzetno su efikasni jer pospešuju trošenje kalorija čak 24 časa nakon odrađenog treninga.

Kada su u pitanju sobni bicikli prodaja se vrši u specijalizovanim prodavnicama sportske opreme. Dok su nekada sobni bicikli bili rezervisani za teretane, danas se mogu naći modeli prilagođeni rekreativcima koji žele da ih koriste u kućnim uslovima. Cena sobnih bicikli zavisi od funkcija koje sprava za treniranje ima. Najbolji sobni bicikli pored osnovne funkcije i podešavanja brzine imaju i funkciju merenja otkucaja srca, pređenih kilometara, izgubljenih kalorija, a sve se to prikazuje na digitalnom displeju. Cena sobnih bicikala zavisi od ovih funkcija, ali i od toga da li su prilagođeni rekreativnoj ili profesionalnoj upotrebi (za teretane). 

Bitna stvar na koju morate da obratite pažnju ako kupujete sobni bicikl jeste i njegova veličina, jer svakako ne želite da Vam sprava za vežbanje dominira prostorom ako ćete je držati u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ukoliko u stanu ili kući nemate dovoljno prostora za Vas su najbolji sobni bicikli koji se sklapaju, pa ih nakon vežbanja možete odložiti u ugao i neće Vam zauzimati mnogo prostora.

Ako želite da radite HIIT treninge kod kuće za Vas su najbolji sobni bicikli sa dodatnim funkcijama. Izuzetno su praktični jer se na digitalnom displeju prikazuje vreme, pa ne morate koristiti štopericu ili telefon da biste odredili vreme vežbanja i odmora, a takođe jednostavno možete podesiti brzinu i opterećenje na spravi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *