Koje usluge pruža fizijatrijski centar?

 

Fizioterapeutski centar je pravo mesto za regeneraciju i oporavak koštano-zglobnog sistema i mekih tkiva (ligamenata, mišića i nerava).Terapijski protokoli se primenjuju kako na decu tako i na odrasle, a pored dijagnostike, ceo sistem lečenja čini skup složenih procedura pa se za svaku dijagnozu pronalazi način za olakšanje tegoba i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.

Pravilna dijagnostika je prvi korak u lečenju

Fizijatrija je grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom, lečenjem i rehabilitacijom pacijenta.

Prvi korak u lečenju čine fizijatri koji na osnovu opisa tegoba i dijagnostičkih postupaka ( rendgen, MR, skener…) i postavlja dijagnozu koja locira promenu, stepen oštećenja i propisanu terapiju za lečenje.

U slučaju da je reč o prevenciji fizijatri odlučuju o najbolji protokolima za postizanje željenih rezultata. Onda se prelazi na drugi korak – lečenje.

Fizioterapeuti koriste najrazličitije procedure u terapiji

Svaki pacijent treba da ima individualan plan i program lečenja koji obuhvata najrazličitije terapijske procedure:

  • Kineziterapiju
  • Tretmane strujom
  • Tretmane koji zagrevaju područje
  • Tretmane koji hlade područje
  • Laserske tretmane
  • Tretmane magnetima
  • Masažu…

Svaka dijagnoza ima veću mogućnost izlečenja ako se procedure kombinuju, ali za to je potrebno imati veliko znanje, iskustvo i konstantnu kontrolu napretka u lečenju.

Mnogi ne znaju, ali nepravilno vežbanje i neadekvatni terapijski protokoli mogu da izazovu veće probleme i oštećenja nego da se ne radi ništa pa je važno ciljano delovati i na pravi način tretirati promenu.

Savremena fizikalna terapija u Beogradu

Ono što bi trebalo da znate je to da kad je pitanju fizikalna terapija Beograd predstavlja dom najsavremenijih centara koji pružaju najsavremenije terapijske protokole ne samo u zemlji nego i u regionu.

Dovoljno je reći da se samo u Beogradu u fizioterapeutskom centru koristi savremena FSWT – usmerena terapija.

Ovo je aparat koji akustičnim talasima deluje i na mišiće i na kosti i pomaže u regeneraciji i lečenju. Koristi se kod brojnih protokola lečenja i skraćuje period oporavka.

Jedan od retkih je i trakcioni sto, ali i mnoge druge procedure u lečenju koje prate najsavremenije svetske protokole. Takva se fizikalna terapija je najsavremenija na celom Balkanu pa se i leči najveći broj dijagnoza i postiže najbolje rezultate.

Saveti i preporuke za održavanje zdravstvenog stanja

U fizijatrijskom centru se dobijaju i odlični saveti za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.

Tu su preporuke za vežbanje u kućnim uslovima, promenu životnog stila, uvođenje zdrave ishrane i kontrola i od strane drugih lekara koji pomoći da se poboljša opšte zdravstveno stanje i u drugim segmentima.

Svi smo se nekada našli u situaciji da smo bili primorani da potražimo pomoć fizioterapeuta i izlečimo neko stanje ili povredu. 

Danas deca mnogo ranije započinju sa terapijama i preporukama jer je sve više onih koji nepravilno sede, imaju ravne tabane i imaju premalo fizičke aktivnosti.

Sa druge strane, slična situacija je i sa odraslima koji sve češće ugrožavaju zdravlje koštano-zglobnog i nervno-mišićnog sistema pa sve ranije traže pomoć fizijatrijskih protokola.

Beograd je medicinski centar kada je u pitanju fizioterapija jer se preko 20 godina primenjuju najsavremeniji protokoli, aparati i sistem lečenja. Ako pomoć niste pronašli u svom gradu, pronađite ih u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *