Koje su najsavremenije terapije koje se danas koriste u otklanjanju problema diskus hernije?

Jedna od najčešćih bolesti koja napada lumbalni deo kičmenog stuba, ali i njegov vratni deo jeste diskus hernija. Mnogi je danas svrstavaju u bolest savremenog doba. To praktično znači da se bolest javlja kao posledica brzog i nezdravog načina života. Ovde pre svega mislimo na to da su danas sve više popularna tzv. „kancelarijska zanimanja“ koja podrazumevaju sedenje za računarom i po nekoliko sati, bez pravljenja češćih pauza koje se smatraju obaveznim kako bi se podstakla cirkulacija i kako bi se mišići aktivirali. Nažalost, ljudi su toliko preokupirani poslom da neretko potpuno zaborave na činjenicu da već satima sede za kompjuterom bez da su napravili neku kratku pauzu. To se sve direktno može odraziti na kičmu i napraviti ozbiljne zdravstvene probleme. Upravo ovo može biti glavni uzrok da obolite od diskus hernije. 

Sa medicinskog aspekta, šta podrazumeva pojam „diskus hernija“?

Laički možemo reći da diskus hernija podrazumeva pojavu kontinuiranog bola u leđima, kao i osećaja utrnulosti i ukočenosti ili u zadnjem delu kičme ili u njenom vratnom delu. Taj bol se najčešće spušta niz nogu ili ruku u zavisnosti od toga da li je reč o lumbalnom ili cervikalnom sindromu. 

Sa medicinskog aspekta, ovde se misli na povredu diska na kičmenom stubu koja dovodi do direktnog prodiranja želatinoznog jezgra u tzv. međupršljenske otvore. S obzirom da se radi o složenoj vrsti bolesti jer pogađa vrlo osetljiv deo fizionomije čoveka kao što je kičmeni stub, trebali biste da izaberete stručnjake u ovoj grani medicine kako biste bili sto posto sigurni da ćete adekvatnim terapijama uspeti da otklonite ovaj oblik zdravstvenog problema. 

Lečenje diskus hernije u Fizionovi može vam biti od izuzetne pomoći kada je reč o pouzdanosti i stručnosti tima koji poseduje ovaj fizioterapeutski centar. 

Zbog čega se preporučuje lečenje diskus hernije u Fizionovi?

Jedan od najvažnijih razloga zbog čega biste trebali da se prepustite i svoje poverenje ukažete ovom fiziterapeutskom centru jeste da se u njemu lečenje hiskus hernije obavlja bez operacije, tj. raznim neoperativnim metodama koje su se pokazale izuzetno efikasnim. 

Na koje se sve načine možete zauvek rešiti ovog neprijatnog i bolnog medicinskig problema u Fizionovi?

Ono što izdvaja ovu kliniku je upravo činjenica da se u njoj najpre pokušava rešiti problem diskus hernije upotrebom najsavremenijih aparata u oblasti fizikalne terapije. Dakle, operacija se stavlja u drugi plan, a prednost se daje neoperativnim metodama poput tretmana RSQ1 aparatom, kineziterapijom ili tretmana hladnim voskom. Svakom terapijom se direktno deluje na bolno mesto, tako da pacijent nakon tretmana oseća znatno olakšanje. 

U slučaju da se radi o nekom višem stadijumu ove bolesti, stručni tim u Fizionovi na ovim pacijentima primenjuje tzv. hipobaričnu terapiju koja se pokazala vrlo uspešnom u lečenju diskus hernije. 

Ovaj fizioterapeutski centar iza sebe ima mnoštvo zadovoljnih pacijenata

Ako obavite malo istraživanja na internetu, videćete da je veliki broj korisnika usluga u Fizionovi itekako zadovoljan kada je rešenje problema diskus hernije u pitanju. Mnoge naše poznate ličnosti su svoje poverenje upravo ukazali stručnom timu u Fizionovi. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *