Isprobajte prostirku za igru za bebe za interaktivno povezivanje i razvoj veština

Ako imate bebu i treba vam brz predah, prostirka za igru za bebe je neophodna stvar. Podloga za igru pruža vašem detetu udobno mesto gde se može igrati na stomaku i vežbati prevrtanje. Pre prostirke svakako dolazi njihalica za bebe koja je na neki način prvi teren za igru nakon koje dolazi prostirka za igru.

Njihalice za bebe

Njihalice za bebu jesu oprema od koje treba krenuti prilikom kupovine opreme za novu bebu. Treba uzeti u obzir za koji uzrast je namenjena, koliku težinu prima, kakve dodatne fukcije ima, položaje nameštanja i ostalo. Nakon kupovine njihalice za par meseci podloga za igru je prava stvar za vašu bebu.

U kom uzrastu svom mališanu treba da kupite prostirku za igru?

Najčešće se prostirke kupuju kad beba navrši  3 meseca.  Beba će verovatno početi da se prevrće sa 4 meseca.  Viseće igračke će podstaći vašu bebu da dohvati i na kraju sedne sa osam meseci. Vaše dete će takođe vežbati ustajanje i ljuljanje napred-nazad da bi dohvatilo različite igračke. Kada vaša beba napuni 9 meseci , mogla bi da počne da puzi.

Puzanje obično signalizira da je vaš mališan prerastao svoju prostirku za igru. Možda će im dosaditi na prostirci i otići da istraže ostatak sobe. Međutim, to ne znači da treba potpuno da eliminišete prostirku za igru, ali nemojte da primoravate bebu da ostane na njoj. Razmislite o tome da ga nadogradite novim igračkama i aktivnostima, jer je to i dalje dobar način za razvoj važnih motoričkih veština.  A najbolji izbor dečije i bebi opreme u Kiddy Joy prodavnicama će vam sigurno pružiti nešto u čemu će vaši mališani uživati.

Koje su prednosti prostirke za igranje beba za fizički i kognitivni razvoj?

Podloga za igru za bebu je neophodna stvar iz nekoliko razloga:

Pogodnost – prostirke za igranje su prenosive, lagane i lako se sklapaju. Možete ga postaviti u parku ili kod prijatelja da bi beba bila zauzeta i srećna.

Bezbedan prostor – Meka tekstura i potporna pena pomažu vašem novorođenčetu da se oseća bezbedno. 

Sloboda kretanjaprostirka za bebe pruža više prostora nego krevetac ili kolevka za bebu. Omogućava im da šutiraju, kotrljaju se i pokreću sa više slobode, podstičući vežbanje. 

Čulo dodira – prostirka sadrži  tkanine u boji, plastične elemente, mekane igračke i različite teksture kako bi podstakle bebe da dodiruju i istražuju. Novorođenčad su radoznala, a njihovo čulo dodira je važan način za interakciju sa svetom.

Kognitivni razvoj – prostirke za igru pružaju stimulaciju koja im je potrebna kroz svetle boje, teksture, svetla i zvukove. 

Motoričke veštine –  Hvatanje je glavna razvojna prekretnica koju vaša beba treba da dostigne u dobi od 3 do 5 meseci . Viseće igračke podstiču vašu bebu da ih dohvati i zgrabi.

Koordinacija ruku i očiju – biće potrebno neko vreme da vaše novorođenče razvije koordinaciju ruku i očiju. Podloga za igru promoviše ovu koordinaciju jer uvek postoji nešto drugačije za interakciju.

Razvoj mišića –  vreme za stomak pomaže u razvoju mišića vrata, ramena i leđa . Vaša beba treba da razvije ove mišiće pre nego što se može prevrnuti, sedeti, puzati i hodati. Podloga za igru pomaže tako što obezbeđuje udoban prostor gde vaša beba može da ostane na stomaku i da izvodi širok spektar pokreta za interakciju sa igračkama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *