Heroina 21. veka – žena

Da li ste saglasni da je danas žena prava moderna herionia? Da li ste nekada pomislili kakve sve obaveze ima vaša majka, sestra ili supruga?

Mama mora da stigne na sve strane, da uvek ima vremena za svoju decu, supruga, da pospremi, opera, opelga, da izvede decu u šetnju, da obavi sve radne zadatke na vreme i da pritom uvek bude dobro raspoložena i uvek sređena. Jeste li i vi jedna super mama?

No, nije nimalo lako sve uloge podjednako dobro odigrati, pogotovu kada je žena u pitanju, jer ipak u ovim modernim vremenima na leđima mnogih dama je ogroman teret. No, pojedine dame se odlučuju samo za jednu od uloga, pa neke žene biraju posao, a neke materinstvo i porodicu.

Šta je vama na prvom mestu?

Ima dama koje pokušavaju uspečno da spoje posao i porodicu, a ima i onih koje imaju i dodatne obaveze kao što su joga, fitnes, istraživanja u nauci, sport, itd.

A kada se previše obaveza preuzme na sebe, onda jedno organizam trpi. To dobro znaju sve žene koje stoički podnose svak iskušenja. No, nekada volja kaže jedno, a organizam drugo.

Zašto žene treba posebno da brinu o zdravlju?

Još od detinjstva treba voditi posebnu brigu o zdravlju. Ne mislimo samo na muškarce, nego i na žene. Ako imate malu decu pobrinite se za njihove pokrete i obrasce pomeranja, jerk od devojčica u kasnijem uzrastu može da se pojavi skolioza, ali i povijena ramena. Nekoliko je razloga za to:

  • Malo fizičke aktivnosti i mnogo sedenja;
  • Malo plivanja;
  • Strah i problemi, itd.

Od malena kreću da se gomilaju problemi, a u odraslom dobu nastaju prave muke. Zato je uvek bolje preventivno delovati, nego lečiti nastale probleme.

Međutim, ako se na vreme ne brine o zdravlju, posebno ženske dece, onda preventivna fizikalna terapija i te kako može da pripomogne. Bolja mobilnost tela nastaje pravilnim vežbama i pokretima, ali i redovnim maažama, kao i rekreacijom. Bolovi će početi da se smanjuju, a telo će e polako oporavljati.

Mnogo radnih zadataka, a malo slobodnog vremena

Jeste li i vi od onih žena koje su dobre majke, al ii uspešne poslovne žene?

Da, moguće je i posao i porodica i uspeh na oba plana, ali ako se ne brine dovoljno o zdravlju, organizam počinje ozbiljno da trpi. Tek kada telo krene da signalizira da je vreme da se uspori, svi mi se zapitamo kako da smanjimo stres i umor in a koji način da povećamo fizičku aktivnost i posvetimo se više sebi.

Gavobolja, konstanti umor, promena raspoloženja, ubrzano lupanje srca zapravo su posledice kojima smo izloženi svakoga dana. Ako želite organizmu da povratite snagu i vitalnost, onda je vreme za umerene fizičke aktivnosti, a dobro dođe i fizikalna terapija. Uvek nađite malo vremena za sebe.

Čak i ako ste mlade mame i sve vreme ste usmerene na dete, izdvojte makar malo vremena za sebe dok beba spava. Uradite lagane vežbe za ispravljanje kičme, povratite snagu kako biste lakše i brže obavljali sve kućne poslove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *