Ako vam je povećan holesterol, onda su ovo sledeći koraci

Smernice su nam u životu uvek potrebne. Potrebno je da nas neko nekada navede na pravi put, da nam pomogne da donesemo dobre odluke, da nas jednostavno usmeri. Tako je i kada nam se utvrdi određena dijagnoza. U konkretnom slučaju, reč je o povećanom holesterolu.

Činjenicu da vam je povećan holesterol ne smete da zanemarite. Dakle, ne možete se samo praviti da nemate holesterol i da je sve u redu i da se ništa ne dešava. Morate ozbiljno da se posvetite ovom problemu, koji uz jako malo odricanja i određenih promena više ne mora ni da se naziva problemom. Postoji redosled stvari, odnosno koraka kojima treba da krenete kako biste došli do željenih rezultata, odnosno u ovom slučaju do smanjenja lošeg holesterola.

Ako vam doktor kaže da morate da pijete lekove – poslušajte ga

Prvi korak je naravno da se konsultujete sa doktorom. Doktor je taj koji će vam najbolje objasniti šta se dešava u vašem organizmu kada imate povećan holesterol, šta može da se dogodi ukoliko tako ostane duže vreme, koji su rizici, ali i zbog čega se holesterol povećao u vašem organizmu.

Dakle, u nekim situacijama je potrebno da pijete lekove, ali to zavisi od čoveka do čoveka, jer jednostavno nismo svi isti. U principu jedno je sigurno i jedno pravilo važi za sve ljude koji imaju problem povećanog holesterola – morate da slušate ono što vam lekar bude rekao. Sve savete koje vam je lekar dao morate da poslušate, a lekove koje vam prepiše morate redovo da pijete.

Izbacite lošu hranu i ubacite zdravu

Zdrava hrana ne znači odmah nešto neukusno, nešto loše ili nešto od čega se nećete zadovoljosti i zasititi. Zdrava hrana takođe može da bude jako ukusna, od zdrave hrane i te kako možete da se najedete. Nakon određenog vremena čiste ishrane primetićete kako osećate promene u vašem telu, a one neće biti samo u vezi sa povećanim holesterolom.

Naime, nakon određenog vremena uvidećete da se bolje osećate. I to će naravno biti i zbog smanjenog holesterola, ali i zbog toga što će vam vaše telo biti zahvalno. Naravno da treba da izacite masnu i nezdravu hranu, lošu hranu, hranu koja obiluje šećerima, mastima, hranu prepunu ugljenih hidrata. U ishranu treba da ubacite što svežiju i prirodniju hranu, treba da ubacite površe, žitarice, konzumirajte mnogo više vode. Zatim u ishranu treba da uvedete i maslinovo ulje, meso od ćurke, ribu, beli i crni luk. Polako uvodite i đumbir i ostale zdrave biljke.

Vežbanje glavu čuva

Fizička aktivnost zaista glavu čuva i to je jednostavno dokazano. Naime, kada otkrijete da imate povećan holesterol, onda nakon promene ishrane, morate da počnete i da vežbate. Krenite polako, laganim korakom. Danas istrčite čak i samo jedan kilometar, sutra će to već biti dva i tako dalje, a vaše mogućnosti će se sve više povećavati, dok će holesterol sve vreme dolaziti u normalnu, što je i osnova. Pre svega prvo morete da regulišete ishranu, kako biste mogli da nastavite dalje, kako biste mogli da budete zdraviji, odmorniji i lepši.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *