Zašto su Beomoda tepisi najbolji izbor?

Prvobitno su podne prostirke korišćene isključivo kao svojevrsna zaštita prostora od hladnoće. U najranijim vremenima u tu svrhu korišćena je životinjska koža. 

Kako je industrija tepiha napredovala, tako je došlo i do izrade modela, kojom prilikom su korišćeni različiti veštački materijali. Iako su Beomoda tepisi poznati po odličnoj ponudi, ali i dobrom odnosu cene i kvaliteta, mora se priznati da su tepisi izrađeni od prirodnih materijala uvek na ceni. Međutim, upravo zahvaljujući savremenoj tehnologiji, tepisi izrađeni od veštaških materijala zapravo uopšte ne zaostaju naročito za njima. Upravo iz tog razloga nije ni čudno što je ponuda tako raznovrsna, te su nekako spontano tepisi Beograd najzastupljeniji u ponudi. Sve to naravno ni u kom slučaju ne znači da i u drugim gradovima širom naše zemlje ne postoje odlično opremljeni saloni tepiha, ali je ipak ponuda radnji specijalizovanih za prodaju tepiha i staza, te podnih prostirki uopšteno, zaista najobimnija. 

Pored toga što se u prodaji mogu naći tepisi različitih dimenzija, ali i prostirke i staze, takođe se kupcima nudi mogućnost i da izaberu jednobojne ili prostirke za pod u više boja. Podrazumeva se da su svi oni izrađeni od različitih materijala, što prirodnih, što veštačkih. 

Tepisi su vrlo važni za prostor

Bez obzira da li je u pitanju dnevni boravak, dečija soba, trpezarija ili kuhinja, nema nikakve sumnje da ukoliko u toj prostoriji postoji pažljivo odabran tepih, itison ili staza, on će delovati toplije. I to nije jedina prednost koju imaju Beomoda tepisi. Zapravo, pažljivim odabirom prostirke za pod se u velikoj meri utiče i na uređenje celokupnog prostora. Upravo to je neizostavan detalj, koji, ukoliko je dobro uklopljen u celokupan prostor može i te kako da ga poboljša.

Uzmimo za primer jednu trpezariju, u kojoj se nalazi sto za ručavanje u boji drveta, kao i stolice izrađene od istog materijala i u istoj boji kao i trpezarijski sto. Vrlo je verovatno da takva jedna trpezarija deluje na prvom mestu hladno, a odmah zatim i vrlo skromno. Ali ako se na stolice dodaju i jastučići za sedenje u određenoj boji, biće to odličand etalj koji će konkretni prostor na najbolji mogući način upotpuniti, u to nema apsolutno nikakve sumnje. Međutim, i dalje takva trpezarija deluje nedovršeno. Zato su tu Beomoda tepisi, u različitim bojama i oblicima. Pa ako su na primer jastučići na stolicama braon boje, a tepih naranžaste, bez obzira da li je u pitanju jednobojna varijanta ili tepih u više boje, ali na kome preovlađuje narandžasta, nema nikakve sumnje da će se svi ukućani tokom oborka osećati prijatno. Naranadžasta boja uzeta je za primer baš zbog uticaja koji ima na ljude, budući da je poznato da utiče na povećanje apetita. 

Sve su to detalji koje i te kako treba uzeti u obzir prilikom uređenja prostora. Naravno da se podrazumeva da tepisi treba da budu odabrani i po obliku, kako bi se na najbolji mogući način uklopili u celokupan prostor. Ako se vratimo na pomenuti primer, sasvim je logično da ako je trpezarijski sto recimo kružnog oblika, valjalo bi i da tepih bude istog oblika, ali većih dimenzija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *