Zašto je spining dobar?

Spining trening je veoma postao popularan i interesantan među vežbačima. Ovo je vrlo zanimljiva vežba, odnosno vrsta vežbanja, koja ima mnogo pozitivnih strana. Spining se apsolutno razlikuje od toga kada vi sednete sami da vozite biciklu. Zašto? Zato što profesionalni i iskusni treneri znaju kako da prilagode vežbe, znaju koji intenzitet vežbi treba da bude, znaju koja vežba ide za kojom, znaju kada treba da se uspori. Oni će vam pokazati kako da pravilno radite vežbe. Na taj način se i postiže efekat. I druga stvar, to su posebne bicikle koje su prilagođene za grupne treninge.

Grupni treninzi su dobri zato što vas podstiču da još više i bolje radite, da ne odustajete i da na osnovu iskustva drugih možete da vidite kako se postepenim radom i trudom sve može unaprediti. Evo zbog kojih je još razloga dobar spining:

Najbolji način za mršavljenje

Niti jedan način koji treba da kao rezultat donese mnogo manje kilograma nije jednostavan ni lak. Morate posebno da osetite svaku vežbu, morate detaljno da joj se posvetite, morate da morate da se oznojite dobro, da se umorite, da se istrošite da bi bilo efekta. Uz pomoć spininga kalorije se gube efektno i brzo. Probajte da odete samo na jedan spining trening i videćete o čemu pričamo. Bukvalno ćete osećati kako kalorije i nepotrebne naslage nestaju sa vašeg tela. Osetićete neverovatno zadovoljstvo zbog toga i zato ćete nastaviti da posećujete ove treninge. Pritom, treba napomenuti da ovo nije niti malo dosadan trening koji podstiče mršavljenje.

Ovaj trening je veoma zanimljvi i ne dozvoljava vam ni da mislite o tome koliko je teško, već vas samo vuče napred. Možete vi da usporite, ali će vaše noge i dalje raditi. Nema stajanja i zato dolazi do najbržeg mršavljenja, jer se celo telo aktivira, a posebno noge.  Ako vas je mučilo pitanje kako da smrštate u nogama evo jednog od potencijalnih rešenja.

Motivacija tokom treninga je važna

Dobra motivacija jeste pola puta do uspeha. Motivacija vas nosi dalje i više i pomaže vam da ostvarite ciljeve, da postignete i mnogo više od onoga što mislite da možete. Motivacija je ključna stvar na spining treningu. Zato spining treninge drže uglavnom treneri koji znaju kako da tu motivaciju održe tokom celog treninga. Međutim, ono što je još važnije, vas ta motivacija drži i dalje. Odnosno, drži vas i nakon treninga. Zašto je to bitno? Zato što nakon treninga i u određenim pauzama između treninga vi se susrećete sa izazovima poput palačinki, slatkiša, visokokalorične hrane, koju treba da izbegnete. Ali, vi ćete se samo setiti reči koje vam je govorio trener i setićete se napora koji ste preživeli i verujte da vam se slatkiši neće ni jesti.

Dobar za podizač zadnjice

Jedan od najboljih treninga za podizanje zadnjice jeste i spining. Podizanje zadnjice nije tako jednostavno ukoliko niste posvećeni i ukoliko ne radite pravilno vežbe. Biće naravno potrebno da radite i malo neke druge vežbe uz pomoć neke dodatne opreme- kao što je elastična traka za vežbanje. Podizanje zadnjice nije tako teško i nedostižno. Kada je u pitanju podizanje zadnjice potrebno je i da malo regulišete ishranu, ali verujte da će to doći sve na svoje mesto kada krenete da upražnjavate spining treninge. Pored podizanja zadnjice, spining treninzi su dobri i za definisanje vaših ruku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *