Za sigurnu budućnost – privatni vrtići

Evropa sve više ulaže u školovanje dece, a u poslednje vreme se sve više popularizuju i privatni vrtići. Svaki roditelj svome detetu želi da obezbedi najbolje u životu, pa se iz tog razloga može razmisliti i o mogućnosti upisivanja dece u privatne vrtiće. U predškolskim ustanovama počinju da rade dobri stručnjaci, koji su se dugo školovali kako bi shvatili psihologiju dece, ali i roditelja. Jer, bez odlične saradnje roditelja i stručnih vaspitača – dete neće moći da se razvija u pravom smeru. Saradnja roditelja i vaspitača je jedan od stubova uspešnosti deteta.

Privatni vrtići sa licencom

Pre upisivanja deteta u privatni vrtić morate da proverite da li ta ustanova poseduje licencu. Nikako se nemojte odlučiti za upisivanje svog mališana u vrtiće koji ne poseduju odgovarajuću licencu. Sa Vašim detetom moraju da se bave samo stručnjaci koji su kompetentni. Zato je duboko istraživanje samog privatnog vrtića od velikog značaja pre samog upisa. To se veoma lako može proveriti. A najbolji način za to je da lično posetite privatni vrtić, da se upoznate sa vlasnikom i proverite da li ta licenca postoji. Uz to, možete odmah da proverite i celokupnu organizaciju privatngo vrtića, odnosno, šta ta ustanova ima, kakve prostorije ima. Sve je to bitno – kako biste bili sigurni da će Vaše dete imati najbolju moguću brigu.

Vrtić se prilagođava deci i Vama kao roditeljima

Svrha privatnih vrtića je da se uskladi sa Vašim potrebama, ali prvenstveno sa potrebama deteta. Ove ustanove su specijalizovane za razvijanje znanja i veština deteta. Poseduju stručnjake koji će pomoći Vašem detetu da krene na pravi put. Sigurna budućnost je moguća samo ukoliko se sa mališanima bave ljudi koji su za to stručni, koji vole svoj posao, a pre svega – vole decu. Bez svega navedenog – nema kvalitetnog privatnog vrtića. Ne dozvolite sebi da dete upišete u najbliži vrtić, to nije najbolje rešenje. Izdvojite veću količinu novca, ukoliko ste u mogućnosti, i Vaše dete upišite u privatni vrtić sa pravim kvalitetima. Ono što je posebno interesantno kod privatnih vrtića je njihova fleksibilnost. Oni će se prilagoditi Vama i Vašem radnom vremenu. U dogovoru sa radnicima – Vi ćete im objasniti koliko i kad radite, a oni će Vam reći kad da dovedete Vaše dete. Biće zagarantovana najbolja moguća pažnja. Deca će moći da se ističu u potpunosti, jer su grupe u privatnim vrtićima znatno manje, nego što je to kod državnih vrtića. Prednost je i u tome, da je sam posao vaspitača mnogo olakšan kada rade sa 15ak mališana, nego kada je u pitanuju 30. Tu spada i individualni razgovor sa detetom, odabir igrica koje razvijaju logiku, kao i osnove iz pojedinih predmeta, s kojima će se dete kasnije susresti u školi. Svrhva privatnih vrtića je ta da Vaše dete dobije maksimalnu pažnju, da ima vremena da se istakne pred drugarima, da razvije samostalno kao i da se socijalizuje. Druženja sa vršnjacima će mu pomoći u celokupnom razvoju, a to će se najbolje videti u prvim godinama osnovne škole, gde će dete biti u prednosti nad svojim vršnjacima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *