Trend nakit- poklon za sve prilike

Pred vama je određeno slavlje i dvoumite se kakav poklon je prikladno dati. Da biste napravili pravi izbor, znajte da ni jedna osoba neće biti ravnodušna pred raskošnošću nakita.

Plemeniti metali prikladni su za poklon u raznim prilikama ne samo za žene već i za muškarce i decu. U većini slučajeva nakit se daruje kao znak romantičnih osećanja, ali i kao odlika časti određenog poznanstva. 

Rođenje deteta i nakit kao poklon

Mnogim ženama ovaj momenat predstavlja najradosniji događaj. Poklon za ženu koja je postala majka treba biti takav da će je u svakoj prilici podsetiti na zadovoljstvo prvog držanja deteta u naručju. Najčešće je u pitanju zlatan nakit, i to privesci i narukvice. Prikladan je nakit ukrašen cirkonima koji odsjajem naglašava posebnost momenta, kao i simbolični privesci u obliku pete ili šake, siluete majke i deteta, anđela i srca. Takođe, za ovu važnu fazu u životu žene možete pokloniti krst, narukvicu koja je isprepletana, ili gravurom zabeležiti određenu frazu. Budite maštoviti.

Nakit kao poklon za krštenje 

Za pravoslavnu porodicu, čin krštenja deteta je najsvetiji trenutak prilikom kojeg se dete ujedinjuje sa Bogom rađajući se spremno za duhovni život. Posebna pažnja se daje odabiru poklona za krštenje. Pored ikona Anđela čuvara i Hrista, divan dar je i prikladan komad nakita. Za dete nije potrebno da nakit bude masivan, i naravno, ne treba imati oštre ivice. Najbolje da težina odabranog modela ne prelazi 2 grama. Najčešći izbor je privezak krsta od zlata ili srebra s obzirom na hipoalergijske sposobnosti, zatim pločice sa natpisima religijskog tipa, medaljoni Bogorodice i Hrista, narukvice i lančići, ali i dukati. Ukoliko želite pokloniti lančić sa priveskom, neka u odnosu na privezak lanac ne bude drastično teži. U specijalizovanim radnjama predstaviće vam modele prilagođene za oba pola. Za devojčice nakit je najčešće bez ravnih formi, ukrašen cirkonima ili poludragim kamenjem. Kada birate nakit za decu, prvo mislite o bezbednosti a nakon toga o dizajnu. 

Pozitivne strane kupovine nakita u zlatarama

Zlatare su uvek najbolje rešenje za odabir nakita. Neka nakit odabran u zlatarama odgovara unutrašnjem svetu dotične osobe i naglašava već postojanu lepotu. Ukoliko nakit ne poklanjate devojčici već ženi valja se udaljiti od životinjskih simbola koji su namenjeni pre svega za mlađe doba. Zatim, raspitajte se o tome da li osoba kojoj planirate pokloniti nakit ima sklonost ka alergijama na metale. Najveći izazov u odabiru nakita jeste ispravna veličina prstena, pogotovo ako je reč o vereničkom prstenu. Radnice u zlatarama stoje na raspolaganju da s obzirom na vlastito iskustvo izvrše procenu odgovarajuće veličine prstena, ali bilo bi poželjno kada biste sa sobom poneli neki model koji je već pouzdano odgovarajući za predstavnicu lepseg pola kako biste izbegli greške. Zlatare u odabiru nakita često su neizostavne zbog pozitivnih strana kupovine. U zlatarama možete na licu mesta utvrditi kvalitet predstavljenog, sami odabrati radnju dobre reputacije, zatim, ukoliko niste na vreme kupili željeni nakit i pribojavate se da poklon neće biti isporučen na dan slavlja – ne morate čekati dosadnu isporuku već će vam usluga biti pružena efikasno. U svakom momentu zlatari će predstaviti modele nakita koji su trend kako kod nas tako i u svetu. Ostaje vam samo da kroz odabir poklona izrazite osećaj za stilsku osobenost i uživate u kvalitetnim i prijatnim uslugama radnica u zlatarama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *