Stvari koje obavezno morate da imate kada dođe beba

 

Dolazi beba, a vi imate utisak da ništa ne znate i da ništa od stvari nemate. Ušli ste ili je vaša partnerka ušla u osmi ili deveti mesec, a još uvek nemate ništa za bebu? Ne brinite, za sređivanje sobe, kupovine neophodnih stvari i pakovanje torbe za porodilište ima dovoljno vremena. Evo šta je neophodno da imate kada dođe beba. 

Za spavanje – krevetac i posteljina 

Možda vrlo očigledno, ali neophodno da se napomene potrebno je da kupite ili nabavite od nekoga krevetac za vašu bebu. Kada ste to uradili, sklopili krevetac i dobro ga obrisali potrebno je da u njega smestite dušek za bebu. On treba da bude dimenzija koje pasuju prevecu i da preko sebe ima čist čaršav. Ako još niste, potrebno je da nabavite ogradicu za krevetac. To je pamučna ogradica koja štiti vašu bebu od udaranja u drveni krevetac i koja brani promaji da dođe do vaše bebe. Pored toga, ova ogradica izgleda jako lepo i postoje razni dezeni. Kada ste sve to uradili krevetac je gotov. Možda ćete želeti da stavite neke ukrasne jastuke ili plišane igračke u krevetac vaše bebe, ali je bolje da to ne uradite. Preporučuje se da radi bezbednosti bebe u krevecu ne bude ništa sem dušeka, bebe i eventualno ćebeta. 

 

Tokom vožnje – auto sedišta za decu – obavezno

Još jedna od stvari bez koje ne možete da dočekate bebu jesu auto sedista za decu. Kada se beba rodi i kada je vreme da ona izađe iz bolnice, neophodno vam je auto sedište. Bilo da vi imate auto ili vas od bolnice do kuće prevozi taksi ili neko vaš, beba mora biti u svom sedištu, sigurno vezana. Ako posedujete auto, onda gde god da idete u budućnosti vaša beba mora da bude u auto sedištu. Vrlo je opasno da beba bude u rukama mame, tate ili nekoga ko sedi iza i to nikako ne treba da radite. Takođe, kako beba raste tako treba da raste i njeno auto sedište. U zavisnosti od meseci i kilaže bebe treba da kupujete adekvatno auto sedište. Čuvajte vašu bebu i ne držite je u krilu dok ste u automobilu. 

 

Za šetnje  – nosiljke i kolica

Treća najbitnija stvar za vas i vašu bebu jesu kolica. Ona su vam neophodna za gde god da krenete. Ako ste krenuli u laganu šetnju ili idete na duži put do centra grada ili drugarice ova sprava će vam mnogo koristiti. Ona će pored toga što su super za spavanje vaše bebe biti super i za odbranu bebe od vetra, sunca, kiše ili snega. Bitno je da kupite kolica koja možete da sklopite i stavite u auto tako da gde god da krenete imate sa sobom kolica i mesto gde da sigurno spustite vašu bebu. Druga opcija, umesto kolica, jeste ergonomska nosiljka. Pre nabavke nosiljke raspitajte se o pravilnim načinima nošenja beba, kao i o nosiljkama koje su preporučene za određene uzraste. To nije strašno dok je beba mala, ali kako raste tako će vama biti mnogo teže da je nosite. 

Pored ove tri stvari postoji još neke koje su vam potrebne, ali ne neopohodne u prvim danima života vaše bebe. Bitno je da ovo imate, a sve ostalo možete naknadno kupiti. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *