Stvari koje će vam biti najpotrebnije u prvoj godini života vaše bebe

Dolazak bebe na svet je nešto najlepše za sve buduće roditelje. To je ujedno i period velike sreće, uzbuđenja, kao i neizmerne ljubavi. Isto tako, javlja se i određena doza brige da li će sve na vreme pripremiti za dolazak bebe kako joj ništa ne bi nedostajalo.

Ipak, nema razloga za paniku. Važno je na vreme krenuti sa kupovinom najbitnijih stvari naročito onih koje su bebi najpotrebnije nakon samog rođenja.

Ukoliko se plašite da ćete neku bitnu stvar propustiti, možete se posavetovati sa pedijatrom koji vam može pomoći oko svih vaših nedoumica i dati vam jasne smernice oko prve nabavke bebi opreme.

Krevetac kao i odabir ogradice za krevetac na prvom mestu

Neizostavan element kada se radi o bebi opremi jeste nabavka kreveca kao i odgovarajuće ogradice za krevetac. Danas u svim prodavnicama dečije opreme možete pronaći najrazličitije modele krevetaca, od onih klasičnijih pa sve do onih uz koji dobijate dodatnu opremu poput podloge za presvlačenje bebe, kao i mogućnost kasnijeg transformisanja kreveca u dečiji krevet.

Uz krevetac se obično odmah kupuje i posteljina koja se najčešće sastoji iz nekoliko delova. Jorganska navlaka, čaršav kao i jastučnica su u osnovi kompleta, ali isto tako, posteljina se može kupiti i u kompletu sa ogradicom za krevetac. Ogradice za krevetac možete pronaći u dimenzijama koje odgovaraju i prilagođavaju se veličini kreveca i to najrazličitijih modela i dezena.

Stvarčice za presvlačenje bebe

Savetujemo vas da se unapred pripremite kada je nabavka stvarčica za bebu u pitanju. Bodići, čarapice, kapice, kao i zeke ćete najviše u početku koristiti i menjati. Nakon kupovine, poželjno bi bilo oprati, ispeglati i spakovati ih u ormar kako biste bili spremni kada se iz porodilišta vratite sa svojom bebom. Na taj način ćete sebi znatno uštedeti vreme.

Bilo bi poželjno da unapred kupite sredstva za higijenu za svoju bebu

Na samom početku, od hemije biće vam potrebne odgovarajuće pelene, vlažne maramice, bebi puder u prahu, šampon za kosu, adekvatna kupka kao i krema protiv ojeda. Naravno, uz sve ovo ide i kadica za kupanje, kao i bokal za polivanje glavice, peškiri i sl.

Veoma je važno svakodnevno pravilno održavati higijenu deteta. To opet ne znači da je potrebno kupati bebu svaki dan. Mnogi pedijatri savetuju da to radite dva do tri puta nedeljno kako ne biste dodatno iritirali i isušili osetljivu kožu bebe.

Kolica spadaju u jednu od većih investicija

Nešto na šta ćete u početku najviše novca morati da izdvojite jesu kolica za bebu. Ipak, njih ćete najduže i koristiti s obzirom da se radi o vrlo praktičnoj stvari. Važno je izabrati funkcionalna kao i kolica koja su laka za upotrebu kako bi vam svaka šetnja sa bebom bila uživanje. Glomazna kao i kolica kojima se teško rukuje mogu vam znatno otežati kretanje. Do sada su se najbolje pokazala tzv. kišobran kolica koja se lako rasklapaju i koja prilikom odlaganja ne zauzimaju mnogo mesta. U mnogim radnjama bebi opreme možete pronaći najrazličitije modele kolica koji će zadovoljiti potrebe svakog kupca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *