Šta vam može pomoći ukoliko ste previše neodlučni

U redu je nekada biti neodlučan. U redu je nekada biti težak sam sebi. Budućnost ne možemo da predvidimo i u tom kontekstu ne treba ni previše razmišljati o tome.

Treba je kreirati dobrim i pravilnim odlukama, dobrim i zdravim razmišljanjem. Treba biti siguran u svoje odluke, ali treba prihvatiti i odgovornost svojih izbora. Vi tokom života jačate sebe, pomažete sebi na razne načine, učite, obrazujete se, trudite se, prevazilazite sopstvene kapacitete, bivate iz dana u dan jači. Nemojte to nikada da zaboravite. Opet ponavljamo, kada su neke krupne stvari u pitanju nije lako doneti odluku. Nekada nas mišljenje drugih ljudi pokoleba, nekada se osećamo kao da ne možemo da donesemo odluku, jer nemamo kapacitet. Uplaši nas mogući ishod i mi smo kao paralisani. To može da utiče i na kvalitet našeg života, jer smo onda konstantno u nekoj zoni komfora iz koje je jako teško pomeriti se. Šta vam može pomoći da prevaziđete ovaj problem koji vam utiče na kvalitet života?

Psihoterapija

Pre svega treba shvatiti da nije sramota tražiti pomoć u cilju prevazilaženja problema i psiholoških blokada. Nije uvek jednostavno odlučiti se i krenuti na psihoterapiju, ali je poželjno. Ne morate vi sada da imate neki posebno veliki problem da biste išli na psihoterapiju, ali ukoliko osećate da ste negde zapeli, onda je možda stručna pomoć dobrodošla. Kada dođete na psihoterapiju i imate tačno određeni cilj, vi ste već doneli jednu veoma važnu odluku i čestitamo vam na tome. Mislite li da je lako doneti odluku i potražiti pomoć? Vidite da ipak može i na tome vam zaista od srca čestitamo. Isti je slučaj i sa ostalim metodama, na koju god da krenete doneli ste odluku, koja vam samo može pomoći i koja je prvi korak ka rešavanju vašeg problema.

Theta healing

Takođe, vrlo dobra metoda može da bude i theta healing metoda. To je vrlo drevna tehnika, uz pomoću koje možete da doprete do najdubljih delova sebe i da shvatite šta je to što vas koči, šta je to što vam ne prija, gde su blokade nastale u vama. Ovo je neka vrsta razgovora sa podsvešću i vrlo je efikasna. Theta healing ne leči samo neodlučnost i ne pomaže vam samo da prevaziđte taj segment, već vam pomaže da prevazićete vaše strahove, vaše traume, nesrećne trenutke. Sve ono što nam stoji duboko u nama, što nas tišti, zbog čega i osećamo da smo zaglavljeni, zbog čega nam sve deluje kao nepomično. Često izgubimo volju nakon brojnih pokušaja da nešto promenimo, ali nam ne ide, bežimo od situacije. Zato kada u toku proces theta healing-a saznate šta je to što vi nazivate blokadom, biće vam lakše, jer ćete shvatiti da to možete da prevaziđete. Kroz ceo proces vas vodi terapeut, koji će vam nekada postavljati i neka čudna pitanja, a na vama je da samo osvešćujete svoje emocije.

Motivacioni govori i odgovarajuća literatura

Nekada je dobro pogledati i neke motivacione govore, slušati ljude koji imaju znanje da pomognu drugima ili one koji su prošli ono što vi sada prolazite. Ko zna kako će koji uticati na vas. Neki mogu da utiču tako što će vas probuditi i osvestiti. Neki mogu tako što će vam dati snagu i elan. Posle nekih govora osetićete se srećnijim nego što ste bili pre nego što ste uključili. Čim promenite raspoloženje vreme je za akciju. Kako god da se pokrente dobro je, jer je i to jedna u nizu odluka koja vas vodi ka boljem životu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *