Sportski ranac kao ručni prtljag

 

Bez obzira na to kuda putujete, možete primetiti koliko ljudi se bori sa nezgrapnim i skupim prtljagom. Njihov fensi prtljag će neminovno biti ogreban i zloupotrebljen od strane avio-kompanija, ukoliko se već pre toga ne izgubi.  Međutim, pored ogromnih, lepih, malo izgrebanih kofera, vrlo često se možete spakovati u sportski ranac koji je pogodan za avion i sva ostala prevozna sredstva. Ukoliko ipak imate pregršt stvari ili idete na duže putovanje, iskoriste ranac kao ručni prtljag na više načina.

“Lična stvar”

U avionskim propisima, uvek vam je dozvoljeno da nosite jedan kofer i jedan “lični predmet” kao što su torbica, torba za laptop, aktovka ili ranac. Stvarno, ta “lična stvar” može biti sve što želite, sve dok može stati ispod sedišta ispred vas. Takođe, niko vas neće sprečiti da ga smestite u odeljak iznad glave ako ima mesta.

Ukoliko koristite svoj stari ranac kao ličnu stvar, vaše ruke će biti slobodne za držanje ostatka prtljaga, ukoliko ga imate. Takođe, u njega možete spakovati lap top, kako vam tokom leta ne bi bilo dosadno. Isto tako, ukoliko je vaš ranac prikladne veličine, ostaće vam prostora za druge stvari.

Kupovina ranca za ručni prtljag

Ipak, ukoliko niste sačuvali stari ranac, novi pogodan za ručni prtljag možete kupiti u bilo kojoj sportskoj radnji. Cene ovakvih rančeva, kreću se već od 30tak eura. Naravno, cena dobrog ranca zavisiće i od njegove veličine i materijala. Međutim savetujemo vam da ne dajete pregršt novca na skupocene rančeve, kako aviokopmanije ne brinu previse o bilo kakvom prtljagu putnika pa ni njihovim ogrebotinama.

Šta spakovati u sportski ranac za avion

Za unošenje ručnog prtljaga postoje propisi kojh se putnici moraju pridržavati, jer će u suprtnom ostati bez spakovanih potrebština. Uglavnom, svaka aviokompanija navodi koje se stvari ne smeju pakovati u ručni prtljag, od kojih se većina sme staviti u prtljag koji se predaje. To su uglavnom tečnosti, lekovi, alat i oružje, isparljive materije, gasovi, radiokativne i toksine materije. Za sve navedeno, postoje posebni propisi koji se mogu pronaći na sajtu aviokopmanija, ukoliko ih je neophodno spakovati u ručni prtljag. Pa tako na primer, ukoliko morate poneti neku vrstu tečnosti u avion potoje određeni propisi za to. Tečnosti se mogu spakovati u posude do 100ml, koje se zatim zatvaraju u plastične kesice sa zip zatvaračem i koje moraju biti dimenzija 20x20cm, čija zapremina ne prelazi 1L.

Sa druge strane u vaš sportski ranac koji ćete koristit kao ručni prtljag smete spakovati sve što nije na listi zabranjeno. Tu spadaju hrana, neka kozmetika kao što su labelo, krema za ruke, šminka, naočare, pasoši, moblni telofen, tablet, papirne i vlažne maramice, pelene, grickalice, žvake, olovke, karte, voće, igračkice za decu, suvenire iz free shop-a ( morate imati fikalni račun uz to) i još mnogo toga.

Sportski ranac kao ručni prtljag, takođe je pogodan i za osobe ženskog pola, koje sa sobom uvek nose i tašne ili torbice. U ovim slučajevima ,ranac mogu iskorititi da  njega spakuju i svoju tašnicu.

Ranac za kasnije

Pored toga, ukoliko nemate toliko prtljaga, možete poneti i prazan sportski ranac koji ćete kasnije iskoristiti za izlete i razgledanje gradova, pa ukoliko kupite neki suvenir ili poklon, imaćete gde da ga spakujete. Isto tako, u tim situacijama, u ranac možete spakovati vodu, maramice, nešto za grickanje, kišobran ili sunčane naočare.

I kao što rekosmo ranije, budite ekonomični, kupovinom praktičnog, jeftinog prtljaga kao što je sportski ranac, možete iskoristiti više novca da uživate u putovanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *