Selidba u novi dom bez stresa?

Moja kućica, moja slobodica. Jeste li i vi saglasni sa nama? U svom domu možete uživati koliko god želite, a ako uz to rešite da svoj stan uredite po želji, onda uživanje sigurno neće izostati. Uređenje stana često zahteva ne samo vreme i trud, već i finansije, ali ako se vaše želje usklade sa mogućnostima, onda vam ništa teško neće pasti.

Međutim, mnogi stanovi koji se danas prodaju imaju različite načine grejanja, drugačijih su struktura, različito su prostrani, a sve zavisi od investitora. Panelni radijatori su odličan način da se tokom grejne sezone stan brzo i lako ugreje, a zbog svojih dimenzija se prilagođavaju svim prostorima. Takođe, sofisticiran dizajn i izuzetna toplotna snaga glavna su komparativna prednost ovih grejnih tela. Uklapaju se u svaki prostor i enterijer, a na našem tržištu dostupni su u različitim dimenzijama.

Kako se preseliti bez stresa?

Novi stan, gomila stvari, sa jednog kraja na drugi kraj grada… E ta selidba, mnogima je trauma. Ako ste imali priliku da se selite, onda nas ne iznenađuje što ste se ko za koliko puta iznervirali ili što se dobili slom živaca. Sve to ide u rok službe, što bi se kod nas reklo. Naučna studija američkih stručnjaka potvrdila je da preseljenje predstavlja jedan od najstresnijih događaja u životu ljudi. O tome koliko samo preseljenje negativno utiče na ljude svedoči mnogi koji su tražili novi stan.

Može li selidba da postane pozitivno iskustvo?

Naravno da može, samo ako se dobro organizujete. Ne zaboravite da nakon selidbe sledi uređenje stana, a tada do izražaja dolazi vaša kreativnost. Pritom, ako se selite u veći i prostraniji stan, onda se obraćajte pažnju na tekuće stvari, jer selidba se završi za jedan dan. Zato, no stress.

Markere i kutije u ruke i pravac pakovanje stvari!

Ne mora selidba da bude stresna, ne morate da vičete na ukućane niti da se nervirate što ne možete da nađete farmerke u silnim kesama sa odećom. E da do toga ne bi došlo, potrebni su vam markeri, kese i papir i olovka.

Svaka kesa i kutija trebalo bi da bude obeležena, a na papiru napišite šta se u kutiji nalazi da biste se lakše snašli. Takođe, stvari koje se lako lome stavite u kutije i dodatno ih označite, a preporuka je da svaku kutiju duplo ojačate kako slučajno kutija ne bi ostala bez dna, a i sadržaja koji je u njoj.

Male kutije su spas!

Nemojte odmah da se zaletite, pa da kupite najveće kese i kutije, jer zapamtite. Ipak ćete vi to sve morati da nosite, a još ako treba knjige da pakujete u veliku kutiju, sigurno vam neće biti lako prilikom nošenja. Takođe, mala kutija će biti lakša i ako je dobro ojačate, odlično će poslužiti svrsi. Kada se već selite u novi životni kutak, olakšajte sebi raspakivanje. Sve one kutije čiji će sadržaj biti u dnevnoj sobi ostavite ih upravo tu. Ostale kutije odložite u druge prostorije.

Međutim, ako prvo morate novi stan da očistite, izaberite jedan ugao u koji ćete sve stvari da stavite, pa kada zavšite sa čišćenjem pređite na raspakivanje. Uređenje doma ne treba da bude napor i muka, već posebno zadovoljstvo za svakog ukućanina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *