Roletne – ukrasi ili nužnost?

Dekorativni detalji mogu da doprinesu da vaš životni kutak bude upečatljiv i jedinstven, a u isto vreme stilizovan i elegantan. Umetničku notu postorima daju neki naizgled nevažni detalji koji  umeju da promene čitavu koncepciju enterijera.

Naime, koliko su važne zavese u stanu, toliko je bitno kako će se one uklopiti u roletne koje su na vašim prozorima.

Međutim, spoj roletni i zavesa može učiniti da stan izgleda prostranije i svetlije, kao i komfornije i prijatnije. Tako recimo uz drvene roletne koje su uglavnom braon boje, treba birati zavese koje su svetlijih nijansi jer će na taj način omogućiti da svetlost efikasnije prodire u vaš dom. Takođe, iako od ukućana zavisi koliko će roletne biti podignute i koju količinu svetlosti će propustiti, neophodno je znati da će svetlija nijansa rolo zavese dozvoliti prodor svetlosti koji ste vi i planirali, a ukoliko odaberete tamniju zavesu u tom slučaju nije potrebno ni spuštati roletne, jer će svakako tamnija boja reflektovati manje svetlosti.

Za sve one moderniste koji uživaju u neobičnom dizajnu i dezenima, svakako se preporučije da izaberu PVC roletne koje će efikasno štititi vaš dom kako od vremenskih prilika, tako i od mogućih provala, jer su jako čvrste i otporne na bilo koju vrstu udarca. U odnosu na druge materijale od kojih se roletne prave, pvc roletne su se pokazale kao vodeće kada je izbor kupaca u pitanju.

Roletne – sinonim za sigurnost i spokoj

Danas se potrošači opredeljuju ne samo za korisno, već i za ono što im se na prvi pogled dopadne. A kada se ukus kupca i kvalitet poklope, onda je izbor savršen. Svakako, uvek ima i onih koji su skloni eksperimentisanju, pa osim sigurnog i proverenog izbora, žele malo da promene i unesu poseban spokoj u svoj dom. To mogu da učine pomoću nekih drugih vrsta roletni, poput alumininijumskih. One su takođe veoma korisne i u upotrebi, a njihova prednost je u tome što su otporne na koroziju. Veoma je važno odabrati pravi materijal, pa boju kako bi se vaša roletna uklopila u čitavu fasadu, jer današnja ponuda boja i nijansi omogućava raznorazne kombinacije i stilizovanja.

Za sve one koji smatraju da je reč stručnjaka presudna, savetuje se da u dogovoru sa svojim arhitektom odaberu pravi materijal, boju i način ugradnje, jer će tako znati da su na pravi način iskoristili vreme i novac.

Iako služe za zaštitu od sunca, ali i za zaštitu od drugih vremenskih nepogoda, kao i za sprečavanje hlađenja doma, roletne su i lični pečat pojedinca. Raznih boja koje mogu da se budu prilagođene vašem ukusu, od sumraka do svitanja, od podneva do ponoći, roletne će omogućiti siguran i miran san, ali i spokoj.

Od vašeg izbora zavisi da li ćete vam dom izgledati tradicionalno ili moderno. Nekada su roletne služile da majke špijuniraju svoje ćerke dok se kući vraćaju iz izlaska, a danas mogu da posluže i za one radoznale koji vole da virnu u dom komšija iz susedne zgrade. Bez obzira da li izaberete moderne roletne ili one dobro proverene tradicionalne, jedno je sigurno i nekada i sada one će sigurno biti vaš beg od stranaca i čuvar vaše intime odnosno sinonim za sigurnost i spokoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *