Prisluškivanje mobilnog i druge fatalne greške u vezi koje vode do raskida 

Odnosi između partnera nisu uvek glatki. Nepažnja ličnih potreba, navike koje nerviraju, sitnice i zahtevi često mogu kvariti odnos.

Problemi su ponekad teško rešivi usled nerazumevanja u vezi, pa se određeni parovi služe neobičnim postupcima čineći fatalne greške koje nije moguće uvek ispraviti. Čak i kada postoji želja da se odnos među partnerima poboljša, pojedine greške zasigurno će postepeno dovoditi do raskida. 

Pokušaj da promenite partnera

Često verujemo da snaga ljubavi može u potpunosti promeniti osobu koju volimo i učiniti je prilagodljivijom nama. Nisu u pitanju samo promene navika i ličnosti, već i fizičkih karakteristika. No, takvi pokušaji, pogotovo kada su grubo izraženi mogu dovesti do potpunog kontra efekta. 

Konstantna kritika 

Kriticizam u vezi stvara toksičan odnos među partnerima. Niko ne voli kada se o njegovim manama javno govori. Mnogi partneri nameću konstantne pritužbe i kritike osobi koju vole, međutim, ukoliko je takvo nametanje grešaka učestalo – partner može izgubiti samopouzdanje, postepeno rušiti odnos sa vama i jasno izraziti da nije srećan. Zdrav odnos među dve osobe koje se vole podrazumeva sposobnost prepoznavanja greški i ulaganja ličnih napora u poboljšanje, a kritikovati drugu osobu umesto sagledavati sebe često može biti potreba da se lična krivica izbegne.   

Posesivnost 

Za pojedince, biti u ljubavnoj vezi označava pripadnost. No, čovek nije predmet kojeg treba prisvojiti. Odvraćivanje partnera od druženja sa prijateljima, od njegovih uobičajenih akrivnosti i napadno trčanje za partnerom u potrebi da svo slobodno vreme bude zajednički provedeno, često može dovesti upravo do bega partnera usled želje da dobije „malo vazduha“. 

Prisluškivanje mobilnog 

Posesivni, nesigurni i ljubomorni partneri često imaju potrebu da narušavaju privatnost osobe koju vole. Od učestalog proveravanja primljenih i poslatih sms-ova, nivo pokušaja kontrole i traženja dokaza kreće se čak i do upotrebe raznih sredstava putem kojih je moguće prisluškivanje mobilnog telefona. Na taj način osoba stiče potpunu kontrolu nad životom partnera. Prisluškivanje mobilnog telefona može se obaviti putem posebnih uređaja koji imaju sposobnost da prenose zvuk postojeće komunikacije. Razni laserski mikrofoni, softveri, usb snimači, gsm uređaji i drugi uređaji za prisluškivanje mobilnog, iako pružaju uvid u ponašanje pojedinca zasigurno ne mogu pružiti zdrav odnos ispunjen poverenjem. 

Gušenje sadržajima

Preko 50 svakodnevnih sms-ova, veliki broj poziva, izražavanje zahteva da vam se partner uvek javlja gde god da se nalazi, napadnost na društvenim mrežavama – jedan su od odličnih načina da vašu vezu uništite ili poremetite. Pojedinci nemaju obzira prema svojim partnerima, pa čak ni onda kada se partner nalazi na poslu. Konstantna potreba za kontrolisanjem partnera nikako neće biti podloga za zdrav ljubavni odnos.

Preterani zahtevi 

Ponekad partner svojoj voljenoj osobi postavlja ogroman niz zahteva koje nije moguće ispuniti usled nedovoljno slobodnog vremena ili ličnih potencijala. Očekivanost da svi zahtevi, pa čak i oni sitni, budu ispunjeni u određeno vreme može dovesti do frustracija u ljubavnim odnosima. No obećanje o ispunjenju zahteva, a ne činjenje istog – takođe kod partnera može izazvati razdor. Ukoliko nema primenjenih napora, realnih procena mogućnosti u vezi sa zahtevima i ispunjavanja obećanog ne samo za stvari koje treba obaviti svaki dan već i povremeno, onda jedna veza zasigurno dolazi do kraha. Ukoliko ste se pronašli u nekoj od ovih grešaka i pokušali da analizirate ispravnost svojih postupaka, a u vezi sa partnerom ste zapeli, potrudite se da unesete pozitivne promene u svoj život kako bi vam odnos sa partnerom bio zdraviji i produktivaniji. 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *