Prevara – kako je otrkiti i suočiti se s njom

Gotovo da je svako od nas nekada bio u situaciji da posumnja da ga partner vara ili bar flertuje sa nekim drugim. Često se sve završi na sumnjama, nekad na svađi, ali, ako se prevara zaista i otkrije, uglavnom svako, teže ili lakše, nastavi svojim putem. Ponekad preljuba, pak, dovede do produbljenja emotivnih odnosa, pa nakon što prevaziđu početni šok i oproste, partneri uspostave čvršći i bolji odnos.

Iako možemo često čuti izreku „ono što ne znam, ne može me ubiti”, smatramo da stvari ipak treba izvesti na čistac i da je svakako bolje da znate na čemu ste, ma koliko teško bilo suočiti se sa činjenicom da ste prevareni.

Znaci da vas partner vara

Prvi znaci nevere podrazumevaju emotivno i fizičko udaljavanje, izbegavanje situacija u kojima ostajete sami, pravljenje ljubomornih scena, učestalo svađanje sa vama i ostalim ukućanima. Partneri će izmišljati izgovore da što manje vremena provode s vama, radije će se viđati sa društvom nego biti kod kuće, uvek će postojati neki razlog da se duže zadrže na poslu, sastanku i sl. Primetićete da više ne delite slična interesovanja i da je partner ravnodušan prema svemu što uradite ili kažete, kao i da su nestale uobičajene nežnosti koje ste ranije razmenjivali.

Kako se prevara prikriva

Razvoj savremenih načina komuniciranja preko društvenih mreža pruža velike mogućnosti za upoznavanje potencijalnih ljubavnika, odnosno ljubavnica. Ukoliko primetite da vaš partner iznenada mnogo više vremena provodi na facebook-u ili kuckajući poruke na telefonu, to može biti znak da vas vara. Ko nema šta da krije, neće se zatvarati u drugu sobu dok telefonira, neće brisati poruke i pozive iz call liste ili sakrivati mobilni, pa čak i stavljati šifru, pa kada primetite da vaš voljeni/voljena to radi, obratite pažnju koliko je to često i pokušajte da saznate pravi razlog koji se iza toga krije.

Savremeni načini da otkrijete preljubu vašeg partnera

Pored uobičajenih načina da uhvatite partnera na delu vrativši se kući u neočekivano vreme ili prelistavanjem poruka dok telefon nije u njegovim (njenim) rukama, uz malo novca možete se odlučiti i za unajmljivanje detektiva ili instaliranje špijunskog softvera u telefon. Praćenje mobilnog telefona  jeste veoma rasprostranjen metod za otkrivanje preljubnika. Ugradnjom špijunskog programa možete znati sve što vas partner radi na mobilnom telefonu: imaćete snimljene sve njegove razgovore, poruke, moći ćete da vidite lokaciju gde se kretao, imenik i dr. Zbog svega ovoga uređaji za praćenje su veoma traženi i rado korišćeni. Za malu svotu novca možete angažovati i privatnog detektiva koji će nekoliko dana pratiti kretanje vašeg partnera i svaku sumnjivu aktivnost i sastanak zabeležiti kamerom.

Kada otkrijete prevaru

Obično se dešava da onaj koji je prevaren bude taj koji poslednji sazna za prevaru, ali često je to zato što svesno zatvara oči pred očiglednim dokazima, sve iz straha kako će se suočiti sa novonostalom situacijom i kako će prebroditi šok i razočaranost. Najgore je, kada se prevara otkrije, kriviti sebe što smo to dozvolili ili što nismo ranije shvatili. Partner koji vara obično će pokušati da vam naturi osećaj krivice i proglasiće vas odgovornim za krah veze, što loše može uticati na vaše samopouzdanje. Nije lako posle prevare krenuti dalje i prevazići strah da će se preljuba desiti i u novoj vezi, ali to nije razlog da ostanete sami ubeđujući sebe da ćete ponovo proći kroz isto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *