Predrasude o ženama vozačima

Da su žene loši vozači skoro je postalo kliše u našem društvu. Kako to da poseduju vozačku dozvolu a da tako loše voze? Očigledni krivci za to su auto škole koje ih nisu dobro obučile. Neki smatraju da žene dobjiaju dozvolu na „lepe oči“ da za njih ne važe pravila kao za muškarce i da dosta lakše dolaze do vozačke dozvole nego muška populacija. Međutim, sitaija je skroz drugačija od onoga što mnogi pretpostavaljaju.

Glavni krivci za lošu vožnju žena su upravo auto škole i način na koji žene polažu za vozačku dozvolu. Nemojte dozvoliti da vi budete jedna od „tih“ žena koje su dobile dozvolu na lepe oči već dokažite da ste je zaslužili kao i svi drugi. Ovi saveti i uputstva će vam pomoći kako da savladate sve prepreke za dobijanje vozačke dozvole.

Kako do vozačke dozvole

Danas je vreme kada se brzo živi, kada je tempo brz i dinamičan, kada se stalno gleda na sat i kalkuliše kako da se što pre stigne do nekog mesta. Gradski prevoz zna da bude dosta spor i gužve su u svako doba dana, u autobusu nemate mesta čak ni da normalno stojite. Ovo sve može da bude jako neprijatno i može vam stvoriti nervozu. Da li ste razmišljali o tome da stvar uzmete u svoje ruke i da sami vozite?

Par stepenika vas dele od tog cilja i paprira da ste položili vozački ispit. Ispit za vozačku dozvolu se sastoji iz dva dela teorijskog i praktičnog dela. U teorijskom delu imate određeni fond časova koje morate da odslušate, nakon toga predstoji testiranje na kom morate da imate 85% da biste položili test. Kada završite teorijski deo prelazite na praktičan deo koji podrazumeva određeni fond časova koji su praktičnog tipa. Tada sedate u automobil sa svojim instrukturom i krećete sa obukom.

Prvi časovi praktične obuke se odnose na to da se na početku upoznate kako funkcioniše automobil, krećete sa vožnjom na poligonu a nakon toga sledi i gradska vožnj. Kada ćete krenuti sa gradskom vožnjom zavisi od vas i procene vašeg instruktura vožnje, koliko ste spremni za to. Zato budite ažurni i trudite se da što pre savladate početne stvari kako biste prešli na gradsku vožnju. Veoma je važno da odaberete auto školu koja ima dobre instruktore kao što je auto škola Pavlin. Sa svojim inturkturom negujte dobar odnos, jer je on vaša najveća psihološka podrška na početku a kasnije jako bitna figura oko toga kako će te se formirati kao profesionalni vozač. Opreznost prilikom vožnje je bitna, jer se sa njom postiže bezbednost.

kako izgleda polaganje za vozačku dozvolu

Kada dođe dan za polaganje vožnje, kandidati su uglavom vrlo uzbuđeni i pod velikom tremom. To je pogrešan stav, jer su ova dva faktora apolutno nepotrebna u ovom proceu. Jedino što od njih možete dobiti jeste ometanje i nemogućnost da se adekvatno posvetite svojoj vožnji. Zato se opustitie i potrudite se da što hladnije glave i mirnijih nogu sednete za volan.

Polaganje za vozačku dozvolu je samo jedan u nizu stepenika koji su pred vama u životu. Ovaj ispit ne treba posmatrati trumatično, jer ako se desi padanje to se dešava za vaše najbolje dobro. Ne treba skrenuti sa uma činjenicu da svaki vozač treba da bude siguran u svoju vožnju i funkiconisanje u tome kako vozi. Zato se posvetite svom polaganju za vozačku dozvolu. Dozvala koju budete imali u svojim rukama je garant da ste spremni da se brinete samostalno o sebi i ostalim učesnicim u saobraćaju na adekvatan način.

Polaganje za vozačku dozvolu na kraju može postati jedno divno putovanje gde će te skupiti mnogo iskustva i znanja. Upornost, volja i malo motivacije biće dovoljni faktori da vaše polaganje za vozačku dozvolu privedete što brže kraju. Za samo par meseci i par hiljada dinara u svojim rukama možete držati svoju vozačku dozvolu, koja je za početak prvih godinu dana probnog tipa nakon čega dobijate svoju pravu dozvolu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *