Osvežite svoj izgled – nova boja kose za novo godišnje doba

Nema sumnje, svake zime željno iščekujemo dane prolećnog sunca. Osim što se pozdravljamo sa mnogobrojnim slojevima odeće, kapama, šalovima, rukavicama, nema boljeg godišnjeg doba za magičnu transformaciju od proleća. Nova boja kose svakako tome može doprineti! Stoga ćemo Vam dati par saveta kako odabrati boju kose i kako ofarbati kosu ako se odvažite da to uradite same.

Kako odabrati farbu ukoliko se farbate prvi put?

Možda ne želite baš da iznenadite porodicu i prijatelje, i želite da počnete sa malom promenom. Farbanje nekoliko pramenova može biti dobar način da pronađete najbolje boje za kosu koje će pristajati uz Vaš stil i ten.

Polutrajne farbe za kosu su takođe dobar način da pronađete Vašu novu boju. One su posebno dobre ukoliko je Vaša prirodna boja kose svetla. Polutrajne farbe za kosu se brže ispiraju, pa ukoliko procenite da ta boja ne odgovara Vašem tenu, možete brzo i da je promenite.

Još jedan izvanredan način (koji je čak i trendi) za eksperimentisanje sa bojom kose, a da pri tome ne morate da je bojite u potpunosti, je bojenje samo krajeva kose. Zabavite se testiranjem! Tek nakon što pronađete boju kose koja vam se sviđa, treba da odaberete trajne farbe za kosu.

Kako odabrati boju kose?

Na sreću, tehnike farbanja su toliko uznapredovale da sada sve boje kose odgovaraju baš svima, samo je ključno odabrati pravu nijansu. Otkrijte koje su najbolje boje za kosu za Vaš ten:

Koja nijansa plave?

Plava boja varira od platinasto plave do tamno plave. Što je svetlija Vaša put, to svetlija Vaša plava boja kose treba da bude. Bež plave nijanse su posebno popularne ove godine. Ova boja kose izgleda naročito atraktivno u kombinaciji sa blago preplanulom kožom i zelenim očima. Plave oči i svetao ten dobro idu s plavom kosom nijanse šampanjac. Pepeljsto plava i platinasto plava dobro stoje osobama sa ružičastim podtonom.

Koja nijansa smeđe?

Čokoladna smeđa kosa izgleda dobro na skoro svakoj ženi. Ova boja je posebno dobar izbor za privlačne žene pune samopouzdanja. Svetliji ten sa žućkastim ili breskastim podtonom izgledaju veoma dobro u kombinaciji sa toplim smeđim nijansama kose kao što su zlatno braon, kesten ili svetlo do srednje smeđe. Koristite pepeljaste smeđe nijanse ako je vaša koža lagana i ima hladan plavičast podton.

Koja nijansa crvene boje?

Što je svetlija koža, to življa treba da bude crvena boja. Svetlo crvene nijanse poput bakra, zlatne crvene i jagoda-plave su idealne za kožu sa žućkastim ili breskastim podtonom. Crvene boje za kosu sa nijansom plave kao što su bordo ili ljubičasta su najbolje za žene sa ružičastim, i blago plavičastim podtonom.

Imajte na umu da kosa prima jako dobro crvenu bou. Međutim, crvena boja se jako brzo ispira. Održavanje crvenih nijansi kose zahteva mnogo više brige nego održavanje drugih boja kose kao što su plava ili smeđa. Ako ne možete da odlučite da li želite crvenu ili smeđu boju kose, možete da probate crvenkasto-smeđe nijanse poput kestena, zlatno braon ili mahagoni.

Koja nijansa crne?

Crna kosa može izgledati neprirodno na većini tipova kože i izgleda najbolje na ženama sa blistavo snežno-belim tonom. Žene koje boje kosu u crno mogu dodati mrvicu tamno braon boje kako bi dobile teksturu i dubinu. U suprotnom, crna kosa može izgledati kao kaciga. Pošto ste se odlučile za nijansu boje kojom želite da ofarbate kosu, vreme je i da odaberete farbu. Birajte najkvalitetnije boje za kosu i istražite koje sve sastojke sadrže a koji će pozitivno uticati na Vašu kosu.

Kako ofarbati kosu kod kuće?

Pre svega zaštitite sebe, odeću i prostor od farbe. Obucite staru majicu i ogrnite se peškirom. Na obod lica nanesite vazelin, koji će sprečiti da ofarbate kožu, a na ruke stavite rukavice.

Zatim dobro rasčešljate kosu a onda koristeći široki češalj napravite razdeljke, što će vam olakšati nanošenje farbe za kosu. Podelite kosu preko sredine od čela do vrata; zatim ponovo podelite kosu sa strane, odvajajući prednje i zadnje delove. Počnite od korena kose, kako bi farba na tim delovima najduže delovala, ravnomerno raspoređujući je ka krajevima kose. Kada ste naneli farbu na celu kosu, lagano je pročešljajte od korena ka krajevima. Nakon potrebnog vremena delovanja, operite kosu šamponom za farbanu kosu, i naravno, koristite regenerator.

U Lilly Drogerie online shopu možete pronaći najkvalitetnije boje za kosu po najpristupačnijim cenama, kao i šampone, regeneratore i maske koje će Vam pomoći da boju održite, a kosu učinite negovanom i lepom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *