Osećate se bezvoljno? Evo koje metode vam mogu pomoći

Trenuci kada se osećamo loše svakome dođu, nekome češće, nekome, srećom, ređe. Svi imamo te trenutke, to je neminovno. Neki znaju da će ti trenuci bezvoljnosti proći i zato se ne uzbuđuju previše oko toga, vremenom su naučili kako da se nose i izbore sa tim. Drugi se ipak zatvore u sebe, okrenu se negativnim mislima i ne komuniciraju sa drugima. To je naravno pogrešno. Ne treba ćutati, ne treba da se povlačiti u sebe, jer se problemi neće rešiti tek tako i važno je da se borite. Koliko god da vam je teško, zaista je potrebno da razgovarate sa nekim, bilo da je to neko stručno lice ili neka osoba vama bliska, kojoj možete da se poverite. Postoji nekoliko metoda koje vam mogu pomoći da prevaziđete teške periode. Svakako, ako već dugo imate istih problema i ne uspevate da se izvučete iz lošeg raspoložena, najbolje je konsultovati lekare.

Theta healing je odličan način da otkrijete uzroke svojih problema

Jedan od načina da prevaziđete probleme i teške trenutke jeste theta healing. Kao što smo rekli, potrebna vam je druga osoba koja će vam postaviti prava pitanja u pravom trenutku. Uvek je dobro vreme da probate theta healing. Kada kažemo „probate“ možda deluje neozbiljno, ali je pre svega ovo vrlo detaljna metoda, koja vam pomaže da zađete u one delove sebe, za koje ste samo u osnovi znali da postoje. Dakle, to je metoda koja vam može pomoći da porazgovarate sa vašom podsvešću, koja vam može pomoći da dođete do odgovora na mnoga pitanja, pa samim tim i na pitanje šta je izazvalo probleme sa kojima se suočavate. Ceo postupak theta healing-a se zasniva na razgovoru sa terapeutom, koji je tu da vam kroz postavljanje određenih pitanja, izazove osećaje kakve do sada niste osećali. Dakle, emocije će tokom ovog procesa biti stvarne, osetićete olakšanje kada dođete do odgovora, a kasnije će sve ići mnogo lakše. Theta healing zaista može da pomogne kada ste anksionzni, suočeni sa strahovima, kada ste, čini vam se, na izmaku snage.

Meditacija vas može umiriti

Meditacija može mnogo da pomogne. Inače, i theta healing metoda se zasniva na meditaciji. Odnosno osoba koja razgovara sa terapeutom, je u nekom stanju budne meditacije. Sa druge strane, svakakoo se preporučuje da meditirate svakog dana, jer vam meditacija može pomoći da dođete do nekih rešenja, a pre svega do unutrašnjeg mira. Možda se loše i depresivno osećate zato što ne možete da nađete posao koji volite, zato što ne radite posao koji volite, zato što se duržite sa ljudima koji vam crpe energiju i slično. Bez obzira koji je uzrok, svakako ćete ga lakše rešiti ukoliko postignete unutrašnji mir i imate više snage za borbu i istrajnost u svakodnevnim aktivnostima. Pronađite vid meditacije koji vama odgovara. To ne mora da bude klasična meditacija, već je važno da odvojite vreme za sebe i da u potpunoj tišini ili samo uz muziku koja vama prija mirujete i razmišljate, bez da vas iko ili išta ometa.

Motivacione poruke

Motivacone porke nekada zaista mogu da nas probude. Nemojte biti isključivi i dopustite sebi da čujete neki od motivacionih govora, pročitate knjigu ili članak u časopisu ili na internetu koji vas može pokrenuti. To ne moraju da budu isključivo govori profesionalnih trenera ličnog razvoja, već mogu da budu i inspirativne priče sportista, glumaca i drugih uspešnih ljudi. Njihove priče zaista mogu da nadahnu, da inspirišu i da nas pokrenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *